Vinil je odličen material za talne obloge

Če tudi vi opremljate svoje stanovanje oz. gradite svojo hišo in iščete poceni ter kakovostne obloge za vaš dom, potem je vinil zagotovo prava izbira za vas.

Vinil je material, ki ne zahteva posebnega in dolgotrajnega čiščenja, je izjemno trpežen in odporen, zelo hitro se polaga, primeren pa je tudi za vse, ki trpite za kakršnokoli alergijo. Tudi hišni ljubljenčki niso noben problem za vinilne talne obloge.

Na voljo so vam različne vrste talnih oblog iz vinila, in sicer obloge na klik, za lepljenje, obloge s podložno gumo ali vinilna obloga s pluto. Vinil s podložno gumo lahko položite neposredno na trenutno že nameščeno vrsto talne obloge, kar vam zagotovo prihrani kar nekaj časa in truda – le pomislite, koliko truda in časa bi šlo za odstranjevanje stare obloge. Če imate v hiši hladne prostore brez talnega gretja, potem vam bo še kako prav prišla vinilna talna obloga s pluto, v nasprotnem primeru (torej, če imate talno gretje) pa sta za vas vinilni oblogi na klik in za lepljenje. Vse natančnejše informacije o izbiri vinilnih oblog, o njihovem polaganju in podobnih tehničnih stvareh pa boste dobili v trgovinah, kjer tovrstne obloge prodajajo – svetovalci vam bodo zagotovo z veseljem pomagali pri izbiri.

Vinil se že nekaj časa uvršča na sam vrh kakovostnih gradbenih materialov, zato mit o tem, da so vinilne talne obloge nižje kakovosti, prav gotovo ne velja več.

vinil
Čiščenje vinilnih talnih oblog je zelo enostavno, odporne pa so tudi na praske in razbarvanja. Vzdrževanje je zares preprosto, redne impregnacije in negovalni postopki pa so praktično nepotrebni – z vinilnimi talnimi oblogami boste imeli tla dobro ohranjena še desetletja. Talne obloge iz vinila so vam na voljo v številnih vzorcih, imitacijah naravnih materialov, barvah, dimenzijah in debelinah, zato boste imeli kar težko nalogo, da boste izbrali zgolj eno vrsto vinilne talne obloge. Čim prej se odpravite v trgovino in poskrbite, da bo vaš dom kmalu zasijal v novi preobleki.

You may also like