Črni petek – dan norih popustov

Zagotovo smo prav vsi vedno navdušeni nad dodatnimi popusti, ki nam omogočijo, da si privoščimo tisto dolgo željeno stvar, ki si je drugače nikakor nebi. Svetovni dan popustov pa je zagotovo črni petek – dan, ki uradno nastopi po ameriškemu dnevu zahvalnosti, v mesecu novembru. Tradicionalno gre za nekakšno otvoritev božične nakupovalne sezone, ki se v Ameriki praznuje vse od leta 1952. V zadnjih letih se je ‘Black Friday’ razširil tudi drugod po svetu, predvsem zaradi visokih dobičkov, ki jih le ta prinaša. Dobro pa so ga sprejeli tudi potrošniki – dan namreč obeležujejo še višja znižanja kot sicer.

Čeprav ob njegovi omembi marsikdo pomisli na potrošniško in strogo kapitalistično obarvan dan, pa je črni petek veliko več kot to – je nekakšen uvod v najbolj prazničen del leta, napoved božičnih nakupov in veselja ter odlična priložnost, da tudi sebi privoščite tisto, kar ste si že dolgo želeli.

črni petek

Kaj kupiti na črni petek?

Black Friday je brez dvoma dan, zaradi katerega si trgovci manejo roke že nekaj mesecev prej. Z namenom doseganja visokega uspeha in zavidljivih prodajnih rezultatov, začnejo le ti s prirpavami že nekje konec oktobra. Veliko sredstev se vloži v oglaševanje, urejanje in premišljeno zastavljanje znižane ponudbe.

Marsikdo si lahko prav na ta dan privošči izdelek, ki si ga že zelo dolgo ogleduje – popusti so namreč višji, trgovci pa vam poleg tega ponujajo še številne druge ugodnosti.

Seveda pa naj vas znižanja ne zavedejo prehitro. Ne podlezite brezglavemu nakupovanju stvari, ki jih sploh ne potrebujete. Svetujemo vam, da najprej premislite, kaj si res želite ali nujno potrebujete. Le tako se boste izognili zapravljanju, ki vam bo kasneje prineslo le slabo voljo. Črnega petka se lahko še posebej veseli vsak, ki se mu obeta kakšen večji nakup ali pa že ima ideje za nakup božičnih daril. Že veste, kaj boste privoščili sebi in svojim najbližjim?

You may also like