Izdelava nalepk po meri

Samolepilne nalepke se uporabljajo za različne namene. Največkrat so pomemben del produktov, saj se jih tako označuje. Če tudi vi potrebujete nalepke, za vas najbolj pride v poštev profesionalna izdelava nalepk. Izbirate lahko med različnimi oblikami in materiali nalepk, ki bodo najbolj primerne za vaš namen. Nalepke se namreč med seboj razlikujejo in samo pravilno izdelana nalepka vam bo najbolje služila. Ne glede ali potrebujete samolepilno nalepko kot promocijski material ali pa kot deklaracijo, je izdelava nalepk po meri najboljša odločitev.

izdelava nalepk

Vrste nalepk

Samolepilne nalepke se med seboj močno razlikujejo. Celotna njihova izdelava je namreč pogojena z njeno uporabo. Nalepke se lahko namreč uporabljajo v različnih industrijah, ki imajo svoje pogoje. Preden se začne izdelava nalepk je tako treba točno določiti v kakšen namen se bo nalepka uporabljala. Lahko gre za samolepilno nalepko, ki se jo bo nalepilo na zunanji drog in se bo z njo opozarjalo na nevarnost ali pa gre za nalepko, ki je vrsta promocijskega materiala in jo bodo ljudje nalepili v zvezek.

Zaradi tega se potem razlikujejo materiali, ki se uporabljajo za izdelavo nalepk. Najbolj osnovni material je seveda papir. Prednost papirja je, da je popolnoma razgradljiv, slabost pa ta, da ima le kratko življenjsko dobo. Če potrebujete nalepko, ki je odporna tudi na zunanje vplive ali pa na spremembe temperature, je treba uporabiti druge materiale, saj papir tu ne bo zadostoval. V takih primerih se izdela samolepilne nalepke iz plastičnih materialov, ki so veliko bolj odporni kot papir.

Pri izdelavi nalepk je pomembna tudi vrsta lepila. Ta je glavni razlog, da se bo nalepka sploh nalepila  na površino. Treba je izbrati pravilno vrsto lepila, tako kot je pomemben material nalepke. Izdelava nalepk se med seboj razlikuje, če je potrebno nalepko prilepiti na ravno ali neravno površino, saj se bo v vsakem primeru uporabilo drugačno lepilo.