Izberite pravo spletno gostovanje za vaše potrebe

Spletno gostovanje potrebujemo, ko želimo imeti lastno spretno stran, preko katere lahko prodajamo izdelke ali storitve, obveščamo naše kupce in stranke o naših storitvah ali pa kar tako pišemo lasten blog za zabavo, ki lahko preraste tudi v donosen posel, kar se je v preteklosti že dogajalo. Spletno gostovanje je potrebno kar previdno izbrati, ponudniki os različni in nudijo različne ugodnosti, cene ter storitve za gostovanje, ter tudi različne storitve.

spletno gostovanje

Ne ponujajo vsi ponudniki spletnega gostovanja vseh storitev, ki bi jih vi potrebovali, niti ne takega  strežniškega prostora, ki bi vam zadostil za vaše potrebe. Nekateri ponudni ne ponujajo SSL certifikatov, ki so ključnega pomena tudi za visoko uvrstitev v Google indeksiranju, da vas stranke tudi najdejo. Spletno gostovanje pro pravem ponudniku pa vam to omogoča dobesedno brezplačno.

Nekateri ponudniki pomagajo pri prenosu strani na strežnik, drugi vas pustijo plavati in tavati v temi, to pomeni, da imajo eni odlično podporo,, drugi pa manj dobro in tretji sploh ne. To se pozanimajte vnaprej in jih preizkusite še pred nakupom, saj potem težko prenašate domeno drugam in celotno spletišče, to ni preveč priporočljivo, razen, če je res nujno.

Spletno gostovanje mora biti tudi varno. Nekateri ponudniki znajo zares poskrbeti, da nihče ne vdre v vašo spletišče in ves čas posodabljajo strežnike ter programsko in strojno opremo, drugi spet ne. Oceni domene in strežniki še ne pomeni, da boste dobili to, kar potrebujete.

Spletno gostovanje ponuja precej različnih možnosti, paketov gostovanja, za enega se odločite in ga zakupite. Da se prehajati med paket, seveda pa se o tem pozanimajte pri ponudnikom, kakšen je postopek. Če bi namreč ugotovili, da ste najeli paket, ki ne omogoča dovolj prostora ali števila poštnih naslovov, lahko to spremenite na višji paket, kot bi to na primer naredili za mobilni telefon ali televizijo. Zato se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom.