Mark Zuckerberg je bogat genij

Mark Zuckerberg je najbolj znan kot ustanovitelj Facebooka. Zadnje čase njegovo ime odmeva v medijih, ker je Facebook za nekaj časa bil izklopljen, skupaj  njegovimi ostalimi aplikacijami. Mark Zuckerberg pa je izjavil, da Facebooka ne bo več in da se bo to podjetje imenovalo drugače. Mark je bol že kot otrok nadarjen in je raje ustvarjal ter programiral kot, da bi se igral z drugimi otroci. Že kot zelo mlad je v očetovi ordinaciji ustvaril preprosto verzijo Messengerja in tako že zgodaj pokazal svojo nadarjenost, ki jo je izpilil v najboljših šolah, kjer je vedno bluestel pri fiziki in matematiki ter drugih predmetih.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg je že na Harvardu, kjer je študiral psihologijo in računalništvo, začel pisati kodo za družbeno omrežje Facebook, za katero si ni niti mislil, da bo postalo tako odmevno in popularno. Na začetku si je zmislil zgolj kot knjigo obrazov in informacij, ki bi povezal njegove sošolce med seboj in da ne bi izgubili stika. Zaradi dela, ki ga je vložil v to je pustil šolo, ker oboje ni šlo skupaj in je kasneje vseeno dobil častno diplomo. To so bili začetki, vendar je Mark Zuckerberg vedno več vedel in se učil. Kmalu je imel veliko podjetje, v katerega so investirali bogati.

Nekateri so v projekt verjeli in uspeli s tem, Mark Zuckerberg pa je bil tako predan, da je šel preko vsega, da je razvil Facebook do današnjih razsežnosti, ko se je očitno njegova pesem izpela in potrebuje nekaj novega za nove generacije. Mladi so Facebook kmalu zapustili, ker niso hoteli, da njihovi starši vidijo, kaj se z njimi dogaja in na njem so ostali ljudje srednjih let ter omrežje izkoristili za svoje dejavnosti ter reklame.

Podjetje se bo preimenovalo v Meta in Mark je napovedal, da bo Facebook postalo digitalno vesolje za vse, ki bodo hoteli komunicirati in ustvarjati preko tega podjetja.