Peleti so najcenejše ogrevanje

Peleti so namenjeni ekološkemu kvalitetnemu ogrevanju celostne hiše, bloka ali velikih stavb in gospodarskih objektov, saj so ekološka in poceni kurjava za vso zimo ter ostale letne čase. V kombinaciji z zalogovnikom vam bodo prihranili več kot dve tretjini denarja v primerjavi z ogrevanjem na plin in olje. Peleti pa niso vsi enaki in jih je treba znati izbrati, da bodo zares kvalitetni ter dali od sebe tako temperaturo, kot jo potrebujete za ogrevanje tako pozimi kot v drugih letnih časih.

peleti

Peleti so različnih vrst. Najboljši so smrekovi, ki so dobro sušeni in nimajo nobene primesi. Slabše kakovosti so tisti, ki vsebujejo še dosti vode, zato ne gorijo dobro in dušijo ogenj v peči, da ne more od sebe dati dovolj visoke temperature. Zaradi tega lahko celo ostanete na mrzlem pozimi, kar pa res ni prijetna izkušnja. Zato izberite vedno kakovostne smrekove pelete iz čistega lesa. Pravzaprav so narejeni iz žagovine, ostankov lesa, ki ostane pri proizvodnji lesa, kar pomeni, da zaradi njih dreves ne sekajo in so zato okolju zelo prijazni in ga ohranjajo na dolgi rok.

Peleti ne smejo imeti primešanega lubja ali drugih nečistih primesi, ker zaradi tega ne bodo goreli dobro. Zopet boste odšteli denar za nekaj, kar ni vredno toliko in se vam nekvalitetnih poceni peletov sploh ne splača kupovati, saj boste z njimi imeli le strošek, temperatura v peči bo nizka, ostalo pa vam bo le ogromno pepela s katerim ne boste dobro vedeli, kam ga dati. Kakovostni peleti zgorijo do konca tako da peči skoraj ni treba čistiti.

Peleti so eden najcenejših možnih ogrevanj v primerjavi z oljem ter plinom, k ista bistveno dražja tudi do trikrat, kar se na dolgi rok na primer na deset let pozna tudi do dvajset tisočakov razlike, kar ni malo. V kombinaciji s samooskrbno elektriko boste zmagali in močno prihranili vsako leto.