Prenapetostna zaščita tipa 1 zaščiti pred uradi strele

Prenapetostna zaščita deluje proti preveliki napetosti elektrike tako, da ščiti naprave, da ne pregorijo in se izklopi oziroma pregori varovalka še preden pride do škode na napravah. Zaščita proti udaru strele mora biti kakovostna in dovolj močna naprava, da res zdrži udar strele oziroma zaščiti naprave, da strela ne prebije zaščite in vseeno uniči električne naprave, kot so televizorju, računalniški in druge industrijske naprave.

prenapetostna zaščita

Prenapetostna zaščita je takšna vrsta zaščite, pri kateri je potrebno biti zelo previden, kakšno izberemo in kdo ter kako jo montira. Nobena zaščita namreč ne bo dobro delovala, če ni nameščena pred napravami, kot so televizorji, gospodinjski aparati, računalniki, tiskalnimi in druge večje industrijske naprave in če ni nameščena na pravilen način, zato jo mora obvezno namestiti strokovnjak ter sistem tudi testirati.

Na trgu boste našli različne prenapetostne zaščite različnih enojnih rangov. Tiste, ki so nekje do 500 EUR vrednosti ne bodo prave zaščite in te ne bodo varovale nobene naprave, razen tako,  da vse skupaj z zašito vred iztaknete iz elektrike takoj, ko se nevihta začne ali pa še prej. Znani so namreč primeri, ko je strela udarila v naselje še, ko je sijalo sonce in uničilo polovico naprav v naselju, še najbolj tiste, ki so bili na koncu napeljave.

Prenapetostna zaščita je zato zelo pomembna izbira, kot tudi izbira pravega strokovnjaka za namestitev, ki ve kaj dela. Vgradil vam bo prenapetostno zaščito ranga 1, ki je višjega cenovnega in kakovostnega razreda, ki vam bo zagotovo varovala premoženje ter tudi živali v ogradi, da ne boste imeli večjih finančnih izgub zaradi udara strele.

Prenapetostna zaščita ranga 1 zdrži visoka napetostna nihanja in temperature, ter pravočasno izklopi vse naprave tako, da se izklopi varovalka in potem napetostni udar ne gre naprej po napeljavi ter ne preskoči, kar je izjemno pomembno. Prenapetostna zaščita ranga 1 bo za vas najboljša možna rešitev.

You may also like