Peskanje na terenu za vse industrije

Različne naprave potrebujejo različne oblike obdelovanja in ohranjanja, da lahko uspešno opravljajo svoje delo. Sem spada tudi peskanje na terenu. Peskanje je poseg, ki se uporablja za ustvarjanje hrapave površine. Pomembno je za številne industrije, kjer je varnost na prvem mestu. S peskanjem se poleg ustvarjanja hrapave površine tudi odstranjuje rjo, ki bi lahko uničila dele različnih naprav. Potem pa se lahko odstranjuje tudi barvo, čisti, sanira, ustvarja teksturo in podobno. V resnici je peskanje namenjeno obdelovanju številnih materialov in jih pripraviti na naslednje korake.

peskanje na terenu

 Peskanje v različnih industrijah

Peskanje na terenu pomeni, da se ponudnik pripelje do vašega podjetja in opravi peskanje tam, kjer ga potrebujete. Na ta način vam ni treba premikati nobenih konstrukcij. To je izjemnega pomena sploh tam, kjer konstrukcije ni mogoče premakniti. Peskanje na terenu se lahko opravlja na različnih lesenih ali kovinskih konstrukcijah. Tu pridejo v poštev predvsem večje konstrukcije. Potem se peskanje lahko uporabi tudi za odstranjevanje grafitov in pa žvečilnih gumijev. Ko gre za to obliko vandalizma, je izjemnega pomena, da se površina vrne v prvotno stanje. Sem spada tudi peskanje različnih javnih površin, kipov in spomenikov, ki zaradi obrabe potrebujejo peskanje na terenu. Peskanje se opravlja tudi za čiščenje bazenov in ostalih vodnih površin.

Pogosto pa je peskanje potrebno za industrijske stroje. To so večji stroji, ki so prisotni v različnih industrijah. Pri nekaterih industrijah so za peskanje predpisani standardi, ki jih je treba upoštevati. To je znano predvsem v farmacevtski industriji, pa tudi letalski. Peskanje, ki poteka na terenu je lahko v kemični industriji, kjer je potrebno obnoviti različne stroje, posode in podobno.

Načeloma se posode, stroje in dele prinese v delavnico ponudnika, če je le to mogoče. Seveda pa se lahko po dogovoru peskanje opravlja tudi na terenu. Pomembno je, da se pred peskanjem določi kakšen naj bi bil rezultat, da je potem rezultat zadovoljiv za stranko.

You may also like