Komarniki, zaščita pred mrčesom

Prihaja poletje in seveda sem spada tudi ves mrčes. Zakaj sedaj o tem govorim, ker takrat imamo probleme v našem stanovanju, posebej s kakšnimi nadležnimi muhami ali zvečer s komarji. Čeprav zapiramo okna, ugašamo luči se jih ne moremo znebiti. Ponoči nam kradejo spanec, ko nam pri ušesih brnijo. Čeprav iščemo rešitve, dajemo na okna razne mreže, se ne obnese najbolj. S komarniki pa bi lahko bil problem rešen, če bi jih imeli.

komarniki

Čeprav so te mreže, ki jih dobimo za par evrom delna rešitev, niso pa sto procentna rešitev. Saj tudi komarniki niso sto procentna rešitev, tu pa tam bo našel komar pot v naše stanovanje. Ampak zato boste krivi vi, če ne boste pravilno ravnali ali zapirali vrat. Ampak komarniki so postali kar popularni v domovih, saj se res nekako najbolj obnesejo, da lahko mirno spimo ponoči. Dobite jih za vsako okno, vseh dimenzij, v različnih barvah ter v različnih izvedbah.

Vse je odvisno od vas kašen komarnik si boste izbrali za vaše okno. Mogoče rolo komarnik, ki že ime pove kako se obnaša. Tega lahko snamete iz okna, ko ga več ne potrebujete, lahko ga namestite na vsako okno na vašem domu ali pisarni. Če imate mogoče teraso ali balkon je najboljša rešitev drsni komarniki. Seveda, morate pazit, da boste vedno zaprli za sabo, če nočete polno hišo mrčesa in ponoči miren spanec. Tudi krilni komarnik je primeren za balkone in terase. Prostor imate lahko vedno odprt, se bo zračil in vi boste varni pred komarji. Najboljša rešitev za okna pa so fiksni. Ta se na montira in ne rabite vsako sezono skrbeti, da ga namestite. Tako boste res najbolj varni pred nadležnimi muhami in komarji, ki nas vsako sezono najbolj jezijo. Okna boste lahko imeli vedno odprta, ne da bi bili v strahu, da bo nekaj priletelo v vašo sobo. Čim prej nekaj poskrbite, ker sezona mrčesa je že tukaj.