Vnetje dlesni je boleče

Vnetje dlesni je pogost pojav in se pri vsakem posamezniku pojavi vsaj enkrat v življenju. Najpogosteje pride do vnetja zaradi bakterijskega plaka na zobeh, zatorej je zelo pomembno da si dobro čistite zobe in skrbite za ustno higieno.  Vnetje dlesni lahko napreduje v parondontitis, če vnetja ne zdravimo, saj se le ta vedno pojavi zaradi navadnega vnetja dlesni. Parodontitis pa si ne želimo, saj le ta napreduje in lahko povzroči izpadanje zob. Tega si seveda niti najmanj ne želimo, saj to s sabo prinese velike stroške in neprijetne občutke.

vnetje dlesni

Da vnetje dlesni preprečimo, si moramo dobro umivati zobe. Uporabljaje zobno nitko ali medzobno ščetko. Uporabljajte kvalitetno zobno pasto in tudi ščetko (naj ne bo pretrda niti premehka). Zobe si umivajte nežno, ne rabite močno drgniti, le pravilno morate drgniti. Po ščetkanju zob vedno uporabite še ustno vodo. Pametno je da si tudi po vsakem hranjenju sperete ustno votlino z tekočo vodo. Tako boste preprečili nabiranje hrane na zobeh. Pazite na svojo ustno votlino. Imamo pa rešitev če kljub vsem preventivnim ukrepom le dobimo vnetje dlesni. Uporabite Smrekovit oralno pršilo. Kako pa vemo da imamo vnetje dlesni. Vnetje se kaže kot otekle in mehke dlesni, ki so po navadi tudi temno rdečo obarvane.

Vnetje dlesni se kaže tudi kot neprijeten zadah in po ščetkanju opazimo krvaveče se dlesni. Dlesni nas bolijo in pričnemo opažati žepke med dlesnijo in zobmi. Bodite pozorni na vse te znake in takoj ko opazite enega izmed njih, je najbolje da pričnete uporabljati oralno pršilo Smrekovit. To je naraven izdelek narejen iz smrekove smole in je zelo učinkovit pri težavah v ustni votlini. V starih časih so že Indijanci vedeli da ima smrekova smola pozitivne učinke in so jo za marsikaj uporabljali. Zakaj ne bi poskusili če vas pestijo tovrstne težave, še prej pa poskrbite za ustrezno preventivo.