Figa ima ogromno vitaminov

Imate radi sadež figo? Figa je bolj znana na primorskem, ampak danes jo ima ogromno ljudi že doma na vrtu. Odlični recepti se danes dobijo na spletnih straneh, saj ni dobra samo kot sveža, lahko jo uporabimo na različne načine. Včasih smo komaj čakali, da pridemo na morje, da bomo lahko rabutali fige. Figa je rastlina in sadež, ki res najbolj uspeva nekje na toplem, pravijo, da je to tropski sadež. Lahko jo imamo tudi doma, ampak moramo prava leta jo dobro zaščititi pred mrzlimi dnevi. Katere jedi pa lahko pripravimo, pa bomo omenili v nadaljevanju.

Figa se tudi imenuje smokva, mogoče jo nekateri bolj poznajo po tem imenu. To ni samo naša rastlina oziroma sadež, ampak raste po celotnem svetu, je pa res najbolj aktivna od Indije in vse do Sredozemlja. Figa je lahko drevo ali grm, vse je odvisno kako jo oblikujemo. Poznamo zelen sadež ali temno vijoličasti, to je odvisno od same vrste. . no pa se bolj posvetimo sami hrani oziroma uživanju. Lahko uživamo svežo, kar nam je najbolj znana, prav tako suhe fige so zelo zdravilne ali pa v raznih jedeh in sladicah. Vsebuje vitamin K, B, C, E in vitamin A. iz fige lahko pripravite pite, kolačke, razne jogurte, prav tako razne zvitke, nekateri pripravljajo tudi figove likerje.

figa

Danes lahko najdemo ogromno raznih receptov iz fig. Figa je postala zelo priljubljen sadež v kulinariki. Lahko recept poiščete na spletu, lahko sami preizkušate in jo dodate raznim jedem. Danes se res ni težko malo poigrati in dodati kaj našim jedem. Figa vas bo očarala, saj njen okus samo jed še izboljša in vi dobite ogromno vitaminov v svoje telo. Če imate ogromno fig doma, lahko naredite zelo dobro marmelado. Figa je danes res priljubljen sadež med nami, prav tako jo lahko kupimo tudi skoraj v vsaki trgovini.