Ugodni lesni peleti

Ko se konča zima, oziroma hladno obdobje, ponavadi porabimo vso kurilno zalogo, zato je dobro, da si čez poletje zagotovimo novo. Če nimate na voljo drv ali pa kurilnih olj, ker so ta predraga, so zelo ugodna izbira lesni peleti, ki ne vsebujejo veliko vlake. Ampak kje najdete najugodnejše pelete? Lesne pelete lahko najdemo že v vsaki trgovini, kjer prodajajo kurilne vire ali pa na spletu, saj dan danes nekateri rajši opravijo nakup preko spleta in se tako izognejo nepotrebnim vožnjam in tratenju časa. Tak nakup pa jim vzame le pet minut časa.

lesni peleti

Lesni peleti so neke vrste vir ogrevanja vseh velikosti prostorov, narejeni iz obnovljivih virov lesa (leseni odpadki, žagovina, veje, lubje, majhni neuporabni kosi lesa), ki jih zmeljejo in stisnejo čez šablono valjaste oblike. Ta način ogrevanja je zelo prijazen okolju in ga ne onesnažuje z nepotrebnimi emisijami v zraku, tako kot drva ali pa kurilna olja. Prav tako lesni peleti ne zavzamejo veliko prostora, ker jih lahko kupite v petnajst kilogramskih vrečkah, če pa želite si lahko zagotovite tudi enotonske embalaže, ki že vedno ne zavzamejo toliko prostora kot navadna drva. Seveda pa pazite kakšne pelete kupite in se prej pozanimajte ali je njihova ponudba res tako dobra, saj so ponavadi kakšni poceni lesni peleti polni vlage, kar pomeni, da bodo peleti težje izgorevali, energijski izkoristek bo manjši in povečala se bo količina škodljivih snovi pri izgorevanju.

Lesni peleti so torej odlična izbira za ogrevanje v mrzlih zimskih dneh, vaša denarnica pa se vam bo tudi zahvalila, saj bodo stroški, oziroma nakup, zelo nizki. Kot sem že prej rekla, prav tako pazite od kje kupite, saj zna cena zavajati. Seveda če imate doma svoj gozd so še cenejša izbira drva, ampak njihova priprava zna vzeti kar nekaj vašega časa, zato, če si ne želite sekati drv so lesni peleti tudi za vas dobra odločitev.