Otroška igrala so izjemen didaktični pripomoček za otrokov razvoj

Otroška igrala so pomemben del otrokovega otroštva, ko naj bi razvijal motorične sposobnosti ter živčevje in možgane ter ostale del telesa skozi gibanje, kar je najlažje doseči tako, da se na igralih lahko razteguje, pleza, ziba, guga, uporablja roke in noge, lovi ravnotežje in še marsikaj, kar njegova domišljija dopušča, če ga le ni preveč strah, ker so ga skrbniki prestrašili ali ga niso spodbujali k gibanju. Otrok namreč sama po sebi strahu ne pozna ampak ga pridobi kasneje.

otroška igrala

 

Naj bodo zato otroška igrala kakovostna in trdna, da bodo zdržala otroško igro ter jih varovala. Padci so sicer neizogibni del učenja ter šole otroka, to moramo vsi dati skozi in vsi otroci še bodo dali skozi, zato se pri kakovostnih igralih izdelajo lahko še podloge, ki ublažijo udarce in padce, zato pride do poškodb zelo redko.

Kakovostna otroška igrala so izdelana iz naravnih materialov, največkrat je to les, ki je tople in trden ter zelo vzdržljiv in ne oddaja umetnih hlapov ampak se zlije z okoljem in naravo, iz katere izhaja. Naj bodo otroška igrala tudi pisana, različnih zanimivih barv, saj otroke to zares povleče, da se bodo igrali tudi tisti in se v naravi gibali, ki sicer niso tako zelo navdušeni nad gibanjem in jih bolj zanimajo računalniki.

Otroška igrala morajo biti tudi inovativna, da bodo otroško domišljijo razburkala in ga kar sama popeljala v igro ter gibanje, ne da bi se vi za to posebej trudili. Igrala so lahko izdelana za majhne vrtove in terase ali pa za velike javne površine. Naredi se načrt, za kolik otrok bodo namenjena in kakšnemu gibanju ter se izvedejo v takem obsegu, kot je to primerno tudi glede okolja, v katerem bodo postavljena. Velikokrat jih vidimo tudi sredi velikih centrov, kjer so otroške igralnice, ki jih včasih varujejo tudi vzgojitelji ali drugi zaposleni v trgovskem centru.