Zobne luske

Če niste zadovoljni z izgledom svojega nasmeha, si ga lahko izboljšate z uporabo zobne luske. Kakovostne zobne luske nudijo pri podjetju Lux Dental. V podjetju Lux Dental vam strokovno usposobljeno podjetje nudi namestitev zobne luske, ter vam tako povrnejo samozavest, kot so jo že mnogim pacientom pred vami.

Zobne luske poskrbijo za odpravo zobnih nepravilnosti, pri tem pa vaš izgled ostane popolnoma naraven. Zobne luske so narejene iz trde keramike, ki jo predhodno obdelajo, da se popolnoma prile vašim naravnim zobem. Sicer pa so zobne luske zelo tanka plast, ki vam jo lahko pritrdi zgolj usposobljen zobozdravnik. Zobne luske lahko odpravijo napake kot so asimetrija zob, poskrbijo pa tudi za napake zaradi obarvanosti, odkrušenosti ali morebitnih poškodb. O ceni zobnih lusk težko govorimo na splošno, saj so izdelane za vsakega posameznika posebej, od težavnosti pa je odvisna tudi njihova cena.

Zobne luske poskrbijo za estetsko popravilo našega nasmeha, za to, pa je potrebno relativno malo časa, ki ga porabimo pri obisku zobozdravnika. Zobne luske so najboljša rešitev, kadar se soočamo z zobmi, ki so rumeno obarvani, poškodovani, obrabljeni, včasih tudi črno obarvani ali poškodovani. Prednost estetskih lusk je ta, da pri njih obdržimo veliko več zdravega zoba kot pri zobnih prevlekah, saj je pri zobnih prevlekah potrebno veliko več brušenja. Zobne prevleke pa včasih rešujejo tudi pred uporabo zobnega aparata, namreč z njimi lahko na estetski način rešimo blage oblike razmaka med zobmi in krivih zobeh.

Kot smo že omenili, je izgled zob zaradi uporabe zobne luske še naprej naraven, kar daje odločitvi za zobne luske še večjo prednost. Poleg naravnega izgleda, pa so naši zobje dolgoročno spremenjeni in izboljšani, zobem pa dajejo tudi določeno stopnjo trdnosti, zato nam ni potrebno skrbeti pri vsakem ugrizu, da bi jih poškodovali. Debelino zobne luske, lahko primerjamo z debelino leče za oči, zato je zobne luske v določenih primerih mogoče namestiti brez predhodne obdelave zobovine.