Zakaj izbrati vinil za vaš pod

Vinil oziroma vinilne talne obloge so pogosta in popularna izbira za moderne domove. Pester izbor vinila – Alpod najdete tukaj. Vinil je tehnološko izredno dovršen produkt in je prava izbira za hiter način življenja, saj je izjemno odporen, potrebuje zelo malo vzdrževanja …

Vinil se polaga hitro in preprosto. Izjemna cena, enostavnost, nezahtevna nega in estetski videz so razlogi, zakaj so vinilne talne obloge pravi izdelek za vaš življenjski slog. Izbirate lahko med različnimi izgledi vinilnih talnih oblog, od imitacije lesa do popolnih kopij kamna in keramike. Skrb za vinil je enostavna in stroškovno prijazna. Izberite si svoje vinilne talne obloge, polaganje pa lahko prepustite njihovim izkušenim mojstrom, naj si bo to vinil na klik ali klasični vinil, ki se lepi na podlago. Glede na jedro same deske se ločijo na: LVT ali SPC vini.

vinil

Pravijo, da je vsak začetek težak. Pri polaganju vinilnih talnih oblog lahko prvo trditev zanikamo. Vsekakor je potrebno biti pri montaži vinil plošč zelo pazljiv na tehnične zadeve.

V prvi vrsti, ki bo ob steni, je potrebno odstraniti pero na daljši strani vinil plošč. Za rezanje uporabite oster nož in ravnilo primerne dolžine. Vinil začnemo polagati v levem kotu sobe. S pomočjo distančnika zagotovimo odmik 3 – 5 mm od stene. Ploščo vinila vgradimo tako, da je pod kotom 25 stopinj vložimo pero v utor že položene deske. Ko ploščo vinila položimo na tla, se zaradi klik sistema spajanja deski trdno spojita. Zadnjo ploščo v vrsti zavrtite za 180 stopinj, postavite poleg že položene vrste, primerno označite in odrežete višek. Odrezano ploščo tako vgradite v vrsto in s tem je prva vrsta končana.

Iz estetskih razlogov poskrbite, da so čelni spoji razmaknjeni za vsaj 30 cm. Za namestitev zadnje vrste, postavite ploščo na vrh prejšnje vrste, s peresom obrnjenim proti steni, dekor je obrnjen navzdol. Že položeno ploščo vinila lahko uporabite kot ravnilo. Vinil je preprost za uporabo in nezahteven glede čiščenja.