Kako brati tečaj kriptovalut?

Tečaj kriptovalut je precej drugačen kot je tečaj za fizične FIAT valute, zlato ali srebro. Bolj je podoben na primer tečaju delnic, ker so, razen Bitcoina, v ozadju projekti, podjetja in ideje, ki se uresničujejo ter konkretne rešitve za probleme, ki jih imamo danes. Tečaj kriptovalut lahko pogledate na tej povezavi https://www.cenazlata.info/tecaj-kriptovalut/, ki bazirajo na Ethereum omrežju ali omrežjih, ki jih poganja Ethereum, kot so Polka Dot in DEFI in se jih da še kar napovedati, za daljno prihodnost pa razen Bitcoina in Ethereuma ni jasno, ali bodo ti projekti obstajali ali ne.

tečaj kriptovalut

Zato morate tečaj kriptovalut res redno spremljati, najbolje da preko preverjenih in priznanih borz ali projektov, ki spremljajo tečaje, kot sta Coingecko in Coin marketcup. Kar se tiče Bitcoina, je čisto poseben, ker ne gre za projekt ampak za hranilca vrednosti podobno kot fizično zlati le da gre za digitalno obliko. Za vlagatelje je zanimiv, ker je sedaj že priznana kot plačilno sredstvo in se že obnaša kot valuta, čeprav to ni, ker ni nikogaršnja last in je omejen, ne da se ga tiskati v nedogled, zato njegova cena močno raste, ker je vedno bolj iskan in k doseže 24 milijonov, je to to, ne bo se več tiskal.

Tečaj kriptovalut je treba spremljati kar redno, da se ugotovi, kako kateri projekt deluje, če ne gre nikamor, je bolje tak projekt prodati. Trenutno se splača vlagati v Bitcoin, ki bo dosegel glede na sedanjo rast še precej višjo ceno, ker so vanj vstopili veliki vlagatelji in milijarderji, ki celo prodajajo zlato in vlagajo v Bitcoin.

Tečaj kriptovalut vam bo pomagal prepoznati dobro projekte od slabih in trenutno je kar nekaj dobrih, najbolje je, da se osredotočite na prvih 100 največjih, ker limajo za seboj že nekaj zgodovine in so postali dokaj stabilni, čeprav dejansko to lahko rečemo le za Bitcoin, za ostale kripto valute pa ne še.