Razmišljate o nakupu motorja?

Če si želite kupiti nov motor, morate najprej vedeti za kaj ga boste uporabljali in kakšnega bi radi imeli.

Več desetletij smo poznali pravzaprav samo dva tipa motorjev. Cestne motorje in motorje primerne za vožnjo po neutrjenih poteh. Po letu 1982 pa se je razvilo več različnih tipov motorjev, zato si je pametno najprej pogledati, kateri so najpopularnejši tipi motorjev.

Športni motorji

Kot že samo ime pove, športni motorji so namenjeni predvsem za tiste, ki si želijo dosegati visoke hitrosti. Vožnja športnega motorja ni preveč prijetna pri majhnih hitrostih, saj so grajeni za doseganje višjih hitrosti. Res udobni postanejo šele, ko se vozimo s hitrostjo 150 km/h ali hitreje.

Večinoma športni motorji niso primerni za dolge poti in nimajo veliko prostora za kakršnokoli prtljago.

Cruiser motorji

Cruiser motorji so izvrstna izbira za vse, ki se želite s svojim vozilom odpravljati na dolge vožnje in s seboj vzeti tudi nekaj prtljage. Ti motorji so zelo udobni, zato tudi po dolgotrajni vožnji ne boste utrujeni in ne boste rabili delati veliko postankov, da si odpočijete od vožnje.

Takšni motorji so preprosti za vožnjo, zato so še posebej primerni za začetnike.

motor

Motorji za potovanje

Če želimo uporabljati motor za res dolga potovanja je pomembno, da to vemo že ob nakupu in si kupimo takšnega, ki je namenjen prav potovanjem. Takšni motorji so prilagojeni za dolge poti, kar pomeni, da je vožnja na njih zelo udobna in imajo veliko prostora za prtljago.

Prav tako imajo po navadi različne pripomočke kot je GPS, zmogljiv avdio sistem, ogrevane sedeže in podobno, kar pomeni, da je potovanje z njim res udobno in preprosto.

Skuter

Skuterji so popoln motor za tiste, ki ga nameravajo uporabljati samo za mestno vožnjo in nimajo posebnih potreb. Moderni skuterji po navadi vključujejo avtomatski menjalnik zato so zelo primerni za začetnike, ki iščejo preprosto vozilo.

Če živite v mestu je skuter zelo primeren za vas.

Motokros motor

Za vse tiste, ki ne želite motorja za vožnjo po cestah, temveč za vožnjo po gozdnih in neutrjenih poteh, je motokros motor popolna izbira.

Vožnja motokros motorja je posebna izkušnja, ki je zelo zabavno in adrenalinsko doživetje.