Process Communication Model – odkrijte moč komunikacije za uspeh v vsakem pogovoru

PCM model vam omogoča, da vzpostavite povezavo z najboljšim v vsakem sogovorniku. Več si preberite na naslovu: www.processcommunication.si. S pomočjo Process Communication Model-a (PCM) lahko gradite boljše odnose v vaši organizaciji. PCM je orodje, ki vam pomaga spremeniti svoj vsakdan. Vsi želimo živeti in komunicirati pozitivno ter doseči svoj polni potencial. In s PCM-om to zmoremo. Gre za preverjeno tehniko, ki nam pomaga razumeti človeške interakcije in doseči najboljše rezultate v vsakem pogovoru in vsaki situaciji. Zgradite boljše odnose znotraj svoje ekipe in organizacije. Ste pripravljeni ustvariti okolje, kjer boste vi in vaša ekipa uspevali ter izkoristili prednosti drug drugega? Naučite se govoriti jezik drug drugega in prispevajte k delovnemu okolju, ki izkorišča razlike med posamezniki za večjo učinkovitost. Če vas zanima, kako to doseči, jih kontaktirajte za prilagojen trening.

Postanite certificirani trener ali coach za PCM model

Pridobite certifikat in postanite certificirani trener ali coach za PCM model. Z več kot 4.500 trenerji in coachi PCM po celem svetu, boste pridobili usposobljenost za izvajanje usposabljanj ali coachinge s pomočjo PCM modela. Prijavite se na naslednje certifikacijsko usposabljanje in se pripravite na eno najboljših izkušenj v svojem življenju. Naučite se prednosti in moči PCM. Poglobite se v način prilagajanja tega, kar govorite, počnete in izražate, za dosego največjega učinka pri vsaki interakciji z drugimi ljudmi. Aktivna uporaba PCM-a, Process Communication Model-a, nas uči, kako izkoristiti naše edinstvene lastnosti za boljše sodelovanje in sobivanje, kar pa prinese lažje in bolj uspešne rezultate.

Process Communication

PCM je vrhunsko orodje za dekodiranje človeških interakcij. Prakticiranje PCM-a nam pomaga opazovati naše vedenje in razumeti komunikacijske preference in prednosti tako nas kot tudi drugih. Vsak od nas ima unikatno kombinacijo šestih tipov osebnosti, ki oblikuje in odlikuje našo osebnost. Proces učenja PCM se lahko razdeli na štiri korake: Prvi korak je razumevanje svojih želja, kar pomeni, da prepoznamo, kaj nas navdaja z energijo in kaj nas motivira. To nam pomaga spoznati svoj edinstveni slog komunikacije in vedenja. Naslednji korak je opazovanje tega, kaj drugi ljudje rečejo, naredijo in pokažejo. Ta opazovanja nam dajejo vpogled v njihove želje in najučinkovitejše načine vzpostavljanja povezave z njimi.Tretji korak je prilagajanje našega sloga komunikacije, da bi vzpostavili pristno povezavo, ki je prijetna za obe strani. To pomeni uporabo strategij, ki najbolj učinkovito nagovarjajo in se povezujejo z drugimi posamezniki. Zadnji korak je gradnja boljših odnosov z vsakodnevnimi interakcijami, tako v službi kot doma. S prepoznavanjem, prilagajanjem in razumevanjem različnih osebnostnih tipov lahko ustvarimo povezave, ki so vzajemno zadovoljive in izboljšujejo naše odnose.

Vzpostavite učinkovito komunikacijo in ustvarite močne odnose s pomočjo PCM modela

Z opazovanjem vedenja drugih lahko ustvarimo vzajemno zadovoljive povezave. Premagajte napačno komunikacijo, ki ovira močne odnose in s tem zmanjšajte stres ter povečajte harmonijo v odnosih. Vsak pogovor lahko prispeva k svetu, ki prepoznava in sprejema raznolikost ter jo uporabi za boljše delovanje in rezultate. Vključujoče, vendar individualizirano vodenje – s pomočjo PCM modela lahko prepoznate motivatorje vaših zaposlenih in jih učinkoviteje spodbujate. Zavedanje osebnostnih preferenc posameznikov vam omogoča prilagajanje vodenja glede na njihove potrebe in želje. Z uporabo PCM modela lahko preusmerite negativen govor ali napačno komunikacijo v produktivne rezultate. Razumevanje različnih načinov komuniciranja pomaga zmanjšati nesporazume in konflikte, kar posledično vodi v povečano produktivnost v organizaciji. PCM omogoča izkoriščanje razlik v kulturi in osebnosti, z namenom združevanja dela in ljudi. Razumevanje in sprejemanje raznolikosti prispeva k bogatejšemu timskemu delu ter ustvarja okolje, kjer se vsi počutijo cenjeni in vključeni. Statistika kaže, da kar 69% zaposlenih v podjetjih, kjer komunikacija ni učinkovita, razmišlja o odpovedi, ne glede na plačilo.

Začnite z odkrivanjem vaše osebnostne strukture preko PCM Osebnega Profila. Izpolnite preverjen vprašalnik, ki vam bo pomagal spoznati svoje individualne prednosti, potrebe in opozorilne signale. S pomočjo usposabljanj in coachinga PCM lahko še bolje izkoristite svoje potenciale. Usposabljanja in coaching PCM so na voljo tako na spletu kot tudi osebno. Udeležite se usposabljanja PCM 1, kjer se boste naučili osnov in veščin učinkovite komunikacije, motivacije in samoupravljanja. Za udeležbo na tem usposabljanju ni predpogojev. Če želite nadgraditi svoje znanje, se udeležite usposabljanja PCM 2, ki vključuje napredno usposabljanje o obvladovanju konfliktov in motivaciji. Za vpis na ta seminar je predpogoj zaključek usposabljanja PCM 1.

Spodbudite razvoj vaše organizacije s PCM modelom

Kot organizacija spodbudite učno pot PCM v vašem podjetju. Poskrbite, da se vaše podjetje vključi v učenje PCM modela skupaj s sodelavci. Skozi to učno pot boste spoznavali različne osebnostne tipe in se naučili, kako okrepiti vaše edinstvene moči ter ustvariti močno in uspešno ekipo. Spodbujanje individualne moči krepi timsko in organizacijsko uspešnost, kar se kaže v boljših rezultatih. Če imate raje ena na ena pristop, poiščite coacha, ki vam bo pomagal na vaši učni poti. S pomočjo coacha boste pridobili vpogled vase, okrepili svoje vrline in razvili svoje potenciale. Če se želite učiti kot ekipa, zahtevajte prilagojeno usposabljanje za vaše podjetje. Ta prilagojena usposabljanja bodo celotni kolektiv popeljala do boljšega samorazumevanja in pozitivnih interakcij med sodelavci.