Pižama je kos oblačila, ki ga preprosto morate imeti

Iščete novo, udobno in elegantno pižamo, v kateri se boste počutili prijetno, a še vedno dovolj samozavestno? Nikjer ne najdete pižame, ki bi vam bila res všeč in bi jo z veseljem nosili? Potem ste prišli na pravo stran, saj vam ponujamo pižame po znižanih cenah, v najrazličnejših barvah in velikostih, izbirate pa lahko med različnimi materiali in vzorci. Zagotovo bo vsak našel nekaj zase, ne glede na to, ali prisega na tradicijo ali je bolj naklonjen modernejšim stilom oblačil.

Udobje, ki se mu le težko uprete

Kateri je vaš najljubši del dneva? Je to zgodaj zjutraj, ko imate vsaj nekaj minut samo zase, saj ostali družinski člani še spijo? Morda malo kasneje, ko se zbudijo še ostali in v hiši poteka boj za zasedbo kopalnice in ves čas gledate na uro, ali je to spet dan, ko boste zamudili v službo? Morda čas, ki ga preživite na delovnem mestu? Pozno popoldne, ko skuhate večerjo in z ostalimi družinskimi člani izmenjate vse novice, ki ste jih slišali čez dan? Vsak del dneva ima svoj čar, a verjetno se ne bomo veliko zmotili, če rečemo, da je veliko ljudem najljubši del dneva večer, ko se oblečejo v svojo najljubšo pižamo, se zavijejo v toplo odejo in pogledajo kakšen film ali preberejo kakšno dobro knjigo. Kdo bi jim zameril – pižame so res zelo prijeten in čedalje bolj priljubljen kos oblačila, ki pa že dolgo ne predstavlja le navadnega kosa oblačila, ampak je, sploh za ženske, tudi element elegance in ženstvenosti.

pižama

Pižame že dolgo ne predstavljajo le navadnega kosa oblačila.

Pižama in ostala nočna oblačila so vse bolj priljubljena tudi zato, ker lahko v njih ostanete tudi zjutraj, pa vas nihče ne bo postrani gledal. Če nimate nobenih obveznosti, lahko brez najmanjšega problema celo jutro ostanete v pižami, spalni srajci ali jutranji halji, se udobno namestite na kavč ali (če je toplo vreme) na teraso, v miru popijete kavico, malo podebatirate s partnerjem in jutro je takoj lepše.

Privoščite svojemu telesu le najboljše

Kljub temu, da je pižama pomemben kos ženske, pa tudi moške garderobe, ji še vedno večina ljudi namenja premalo pozornosti. Marsikdo največkrat na hitro kupi neko pižamo, ki mu v trgovini ravno pade v oči, ali pa sploh ne uporablja pižame in namesto nje nosi raztrgane, sprane in ponošene majice. Ta oblačila niso narejena za spanje, zato se v njih velikokrat potimo ali pa nas tiščijo. Udobna pižama tako pomembno vpliva tudi na kakovost vašega spanca, zato bi jo morali izbrati enako skrbno, če ne še bolj, kot obleke, suknjiče in ostala (svečana) oblačila.

Priporočljivo je, da si za vsak letni čas omislite drugo pižamo – v zimskem času nas mora pižama greti, zato je dobro imeti debelejšo pižamo, poleti pa mora biti zračna in hladna, da se v njej ne potimo preveč. Tudi material igra pri pižami pomembno vlogo – bombaž je na primer zelo zračen in zato primeren za poletne mesece, ko so temperature tudi ponoči kar visoke. Hkrati je tudi zelo nezahteven material, ki ga lahko normalno operete v pralnem stroju. Tudi pižama iz satena je hladna in mehka ter se ne mečka, kar je še posebej priročno, če greste na potovanje in nimate likalnega stroja. Zaradi svoje značilne elegantne svetlikavosti je morda bolj primerna za fine spalne komplete ali za posebne priložnosti, nič pa ni narobe, če v njej uživate vsak dan.

pižama

Priporočljivo je, da imate za vsak letni čas drugo pižamo.

Dajte domišljiji prosto pot

Pižama naj odraža vas značaj in naj vam dvigne samozavest. Med res veliko ponudbo pižam, spalnih srajc in ostalega spalnega programa izberite tisto, kar vam je najbolj všeč. Izbirate lahko med različnimi načini zapiranja ( gumbi ali pas), lahko si omislite čipkaste vzorce, ohlapne ali oprijete pižame, z dodatnimi okraski (na primer pentljami), s poslikavami ali brez, v najrazličnejših barvah in modelih (s kratkimi ali dolgimi rokavi …).

Ženske imajo, tako kot pri ostalih oblačilih, tudi pri pižama več izbire in možnosti kombiniranja. Nekaterim pižama ni preveč všeč, zato raje posežejo po spalnih srajcah, ki omogočajo več svobode med spanjem. Spalne srajce dodajo še nekaj več elegance in glamurja, saj so lahko opremljene z različnimi vezeninami in čipkami, imajo nekoliko daljši izrez … Primerne so za vse, ki si želijo tudi v postelji delovati elegantno in urejeno.

pižama

Pižama naj odraža vas značaj in naj vam dvigne samozavest.

Pižama kot darilo

Pižame so lahko odlično darilo za rojstni dan vaši najboljši prijateljici, ženi, tašči, sestri, bratu, očetu ali komu drugemu. Lahko so tudi odlično darilo za valentinovo, obletnico poroke ali kakšen drug pomemben dogodek. Pri izbiri pižame se lahko malo igrate z barvo, motivi, izrezi in podobnim, lahko pa izberete tisto, za katero veste, da bo obdarovancu zagotovo všeč.

Pižame so torej čedalje bolj priljubljen kos oblačila, ki pa ne služijo več le praktični vlogi, ampak so tudi pomemben estetski element, sploh pri predstavnicah nežnega spola. Prepustite se svoji domišljiji in si omislite pižamo, v kateri se boste počutili tako udobno, da jo boste želeli imeti ves čas na sebi.