Kemični svinčniki. Toliko več, kot samo pisalo.

S kemičnimi svinčniki oziroma kuliji, kot jim radi rečemo, se srečujemo prav vsak dan. Čeprav so zelo uporabni, ne dobijo niti približno toliko pozornosti, kot si je zaslužijo. Če si mislite, da kemični svinčnik ni nič kaj posebnega in se sprašujete, zakaj bi nekdo sploh pisal članek o kar enem pisalu, vas bomo morda v nadaljevanju članka malce presenetili.

kemični svinčniki

Kemični svinčniki so odlično poslovno darilo ob vseh priložnostih.

Malo zgodovinskih dejstev

Zgodnja nalivna peresa so uporabljali dolgo časa, preden so si sploh zamislili kuli. Peresa so bila priljubljena predvsem zato, ker so dobro pisala in na listu pustila elegantno noto. So pa seveda obstajale tudi težave, ki so peresa spremljale.

Pri nalivnih peresih je bila menjava črnila kar umazano delo, poleg tega ga je bilo potrebno menjevati kar pogosto. Peresa so bila običajno rezervirana za višje sloje in pisatelje svetovnega formata. Konice peres so bile zelo ostre, ki so lahko strgale strani, stroški peres pa so bili dragi in niso bili na voljo vsem. Te težave so bile eden izmed glavnih razlogov, da so se pojavili kemični svinčniki, ki so bili veliko cenejša in enostavnejša alternativa.

Prvi ameriški patent, izdan za kemični svinčnik, je izdelal usnjar leta 1888. Želel je pisalo, ki bi lahko pisalo na usnje. Za nalivno pero je bilo to nemogoče, ker se črnilo na vodni osnovi ni moglo vpiti v usnje in narediti trajne sledi. Njegov kuli pa je dobro pisal le na grobe površine. Pisanje besed na papir je bilo z njim skoraj nemogoče.
Mnogi izdelovalci peres so poskušali izboljšati že tako priljubljeno nalivno pero. Kmalu so izdelovalci pisal izdajali patente za kuli s kovinsko kroglico in tankimi kartušami s črnilom, vendar ta peresa niso bila vedno zanesljiva.

Prvi sodoben in komercialno dostopen kuli je bil prodan leta 1945 v New Yorku v mestu Gimbles. Znan kot The Rocket (Raketa). Od takrat so kemični svinčniki postali veliko cenejši in veliko bolj zanesljivi.

 

5 razlogov, zakaj uspešna podjetja potrebujejo dobre kemične svinčnike

Če ste lastnik podjetja, poznate vrednost svojega časa, svoje produktivnosti in svojih ljudi. Veste, da je jasno sporočanje vrednosti teh treh stvari polovica uspeha pri rasti in obogatitvi vašega podjetja. Vendar sporočanje kakovosti vašega podjetja ni vedno breme vaše marketinške ekipe, pogosto so majhne stvari, ki jih počnete, majhne različne prakse in majhne tradicije tisto, kar resnično povezuje vašo blagovno znamko.

Preprosta, a prepričljiva praksa za sporočanje vrednosti vaše blagovne znamke je, so visokokakovostni kuliji, ki jih uporablja vsa ekipa, saj pisala povedo tisto, česar besede ne morejo.

Predstavljamo vam pet razlogov, zakaj vam lahko kemični svinčniki pomagajo pri boljšem trženju:

  • Stranke bodo dobile dober občutek o vaši blagovni znamki.
  • Stranke bodo bolj verjetno še naprej najemale vaše podjetje.
  • Ljudje si bolje zapomnijo ročno napisane zapiske, kar poveča produktivnost.
  • Kemični svinčniki so simboli tega, koliko cenite svoje zaposlene.
  • Vaši zaposleni se bodo bolj počutili kot del ekipe.
kemični svinčniki

Uspešna podjetja potrebujejo dobre kemične svinčnike.

Privabite stranke in navdušite poslovne partnerje s pravimi promocijskimi izdelki

Za podjetja je še posebej pomembno, da izstopajo pred konkurenco in z izvirnimi idejami navdušujejo kupce in poslovne partnerje. To lahko storite tako, da izberete promocijske izdelke, ki ustrezajo vašemu podjetju in jih je mogoče uporabiti na različne načine. Kemični svinčniki so odlično poslovno darilo ob vseh priložnostih, saj jih lahko uporablja tako rekoč vsak in tako poveča vaš doseg.

S takšnimi darili ne pritegnete le obstoječih strank, temveč lahko za svoje izdelke in storitve pritegnete tudi potencialne nove stranke. Zato je smiselno izbrati izdelek z vašim logotipom, imenom podjetja ali posameznim reklamnim sloganom. Tovrstno oglaševanje si stranke dlje zapomnijo in vašemu podjetju posledično povečajo uspešnost.

Najbolje je, da so kemični svinčniki gravirani, na primer z lasersko gravuro za pomembne poslovne partnerje ali logotipom podjetja za naključne stranke. Načrtujte svoje kulije kot poslovna darila v pravih količinah in izberite izviren slogan, da vam bo ta marketinška poteza še dolgo koristila.

 

Oblika in izgled sta pomembna

Kuliji, ki jih boste izbrali kot promocijski izdelek ali pa kot pisalo, ki ga bo uporabljala celotna ekipa, morajo odražati poslanstvo in značaj vašega podjetja.

Najpomembnejše vprašanje, na katerega si morate odgovoriti, je, kako bodo vaši kemični svinčniki izgledali. Kaj bo na njih pisalo, kako velik bo napis, kakšno sporočilo želite z njimi sporočiti, in tako dalje.

Zelo pomembno je, da izberete elegantno obliko, ki se lepo prilagaja roki, kuliji pa naj imajo vgravirano minimalistično besedilo ali vaš logotip vašega podjetja.

kemični svinčniki

Kemični svinčniki povedo tisto, česar besede ne morejo.

Kot vidite, lahko visokokakovostni kemični svinčniki le koristijo vašemu podjetju. Delujejo kot simbolična in praktična orodja za povečanje produktivnosti, povezanost v podjetju in celo spodbujajo enotnost trženja vaše blagovne znamke.

Kemični svinčniki povedo tisto, česar besede ne morejo, zato lahko opremljanje vas in vaših zaposlenih z visokokakovostnimi kuliji zelo koristi vašemu podjetju. Če želite videti, kaj točno lahko gravirani kuliji po meri naredijo koristnega za vaše podjetje, si oglejte možnosti poslovnih daril na spletni strani pisala.si.