Pergole – ko terasa postane vaša druga dnevna soba

Topli sončni žarki so marsikoga privabili, da vse več popoldnevov preživi v senci domače terase. Sedenje v prijetni senci, pitje najljubše pijače in druženje s prijatelji se sliši naravnost čudovito. Toda obetavna pravljica se zaradi močnega sonca, vetra ali dežja lahko hitro zaključi. Ampak ne, če ste ponosen lastnik bioklimatske pergole, ki si jo lahko ogledate na https://hrovat.net/izdelki/bioklimatske-pergole.

Kaj so bioklimatske pergole?

Ker je vse več sproščenih piknikov in popoldanskih druženj prekinilo nagajivo vreme, so v obetavnem slovenskem podjetju odkrili odlično rešitev. Razvili so bio klimatsko pergolo, ki se samodejno, s pomočjo daljinca ali uporabe pametnega telefona prilagaja aktualnim vremenskim razmeram.

Pergola je v svoji osnovi preprost objekt, ki ga sestavljajo oporni stebri in streha prepustna streha iz lesenih letvic. Čeprav gre za estetsko zelo dovršen objekt, ima veliko pomanjkljivosti, med katerimi je v ospredju pomanjkanje sence ter slaba zaščita pred dežjem in močnim vetrom. Vseh teh pomanjkljivosti pa se je znebila bioklimatska pergola.

Kje jih lahko postavite?

Pergole vam ponujajo zelo pestre možnosti postavitve, zato je vaša naloga le, da skupaj z izvajalcem del ugotovite, kje bo najboljše mesto za vašo novo pergolo, saj mora le-to zadostovati tako estetskim kot tudi funkcionalnim kriterijem.

Pergolo lahko postavite kot samostojni objekt, kar je odlično za vse tiste, ki imate okoli hiše velik vrt, ki si ga želite nekoliko popestriti. Lahko pa se odločite, da pergolo delno ali pa popolnoma vgradite v hišo. V primeru, da želite imeti pergolo na večji površini, pa se lahko odločite tudi za možnost združevanja več posameznih pergol. Če bo vaša izbira bioklimatska pergola, je takšno združitev mogoče izpeljati brez vmesnih stebrov. Poleg tega pa lahko dodate še vrsto drugih dodatkov, ki bodo prijetno posedanje ob kozarcu dobrega vina še polepšale.

Bioklimatske pergole vam bodo omogočile, da boste v toplejšem delu leta lahko svojo »dnevno sobo« preselili na vrt in brezskrbno uživali na svežem zraku.

You may also like