Kako vam pomaga ortodont izboljšati videz obraza

Ortodont vam bo povrnil nasmeh in samozavest, če s zaradi krivih zob nočete smejati v družbi. Zato je dober ortodont več kot zlata vreden in ga najdete na naši povezavi. Ljudje pogosto povezujemo popoln nasmeh z dobrim zdravjem. Dejansko je res, da vaše ustno zdravje igra pomembno vlogo pri vašem splošnem dobrem počutju. Nepravilna poravnava zob lahko povzroči težave z zobmi, vključno z gnilobo zob, boleznijo dlesni ter težkim ali bolečim žvečenjem. Zato tudi vaša prebava ne bo v redu in boste lahko imeli s tem povezane zdravstvene težave, zato se splača zobe urediti. Začnite že z otrokom, ker je v odrasli dobi to težko doseči, ni pa nemogoče.

ortodont

Vendar se vsi ne rodijo z ravnimi zobmi, zato pa obstaja ortodont. Če imate vi ali vaš otrok slab ugriz ali velike razmake med zobmi, se boste morda želeli posvetovati z zobozdravnikom, specializiranim za ortodontsko nego. Ortodont je zobozdravnik, ki je usposobljen za diagnosticiranje, preprečevanje in zdravljenje nepravilnosti zob in čeljusti. Popravi obstoječe nepravilnosti in je usposobljen za prepoznavanje težav, ki se lahko pojavijo v prihodnosti. Ortodonti delajo z ljudmi vseh starosti, od otrok do odraslih.

Ortodonti uporabljajo fiksne in snemljive zobne pripomočke, kot so zvezdice, držala in trakovi ter nevidni ortodontski pripomočki, da spremenijo položaj zob v ustih. Zdravijo težave z ugrizom stisnjene zobe ali zobe, ki so preveč narazen in neusklajenost čeljusti. Cilj ortodontske oskrbe je izboljšati pacientov ugriz. Zobje, ki so ravni in enakomerno razporejeni, se bodo poravnali z nasprotnimi zobmi v čeljusti. Zdrav ugriz zagotavlja, da lahko pravilno jeste, žvečite in govorite. V preteklosti je bil obisk pri ortodontu povezan z otroki ali najstniki, ki so potrebovali zobni aparat. Vendar lahko ortodonti odpravijo težave z zobmi v kateri koli starosti. Ortodont vam popravi grizenje, žvečenje in govorjenje, izboljšajte simetrijo obraza in splošni videz, zato se ga splača obiskati in se z njim posvetovati.