Nova sezona, nove moto gume

Čeprav je ta pomlad tako kisla kot kakšna jesen, se toplejši dnevi vseeno hitro bližajo, z njimi pa tudi motoristična sezona. Motoristi, že imate nove moto gume? Če ne veste, kje bi jih dobili po ugodnih cenah, obiščite pocenigume.net in izberite svoje.

moto gume

Moto gume so zelo pomemben, lahko bi rekli, da kar najpomembnejši element na vašem motorju, saj je od njih odvisna zlasti vaša varnost med vožnjo. Motoristi so med vožnjo zelo izpostavljeni, zato je prav, da tudi sami poskrbijo za svojo varnost na različne načine. Moto gume je treba redno pregledovati in jih po potrebi tudi menjati. Predstavljajo namreč stik s cestiščem in so kot take edina stvar na motorju, ki se dotika tal. Ko jih izbirate, pa ni dovolj, da poznate le njihove dimenzije. Na voljo so namreč gume različnih kakovostnih in cenovnih razredov, izbrali pa jih boste zlasti glede na težo motorja, hitrostnega razreda in preostalih lastnosti vašega motorja in načina vožnje. Moto gume morajo biti v popolnem stanju, zato je dobro, da jih pred začetkom motoristične sezone preverite in se morda odločite za nakup novih.

Ko jih kupite in namestite, pa morate biti pozorni na tlak v njih. Nepravilno napolnjene moto gume so lahko vzrok za nesrečo ali kakšno drugo neprijetno situacijo, lahko pa povzroči tudi poškodbe gume in prehitro obrabo, česar si zagotovo ne želite. Zaradi neprimernega tlaka moto gume izgubljajo svoje pozitivne lastnosti, zato bodite na to res pozorni.

Seveda pa ni vse v gumah. Varna vožnja je odvisna zlasti od vas kot voznika, zato se zavedajte, da lahko za svojo varnost največ naredite kar sami. Zmernost in strpnost naj bosta glavni vodili pri vožnji, prav tako ne sedajte na motor, kadar ste napeti, nervozni ali jezni. Nepremišljenost in eksplozivnost vam lahko hitro kaznujeta, poleg tega pa na cesti nikoli niste sami, zato vam svetujemo le – po pameti.

You may also like