Zakaj izbrati lesena okna

Lesena okna so od nekdaj popularna in vedno bodo, ker so izdelana iz naravnega lesa, ki je človeku prijazen material, zato si jih oglejte na tej povezavi https://stajerles-trade.si/okna/lesena-okna.html. Ugotovili boste, da so moderna lesena okna izdelana izjemno kakovostno, masivno in trdno. Nekatera imajo aluminijaste ojačitve, da se ne krivijo. Skoraj vsa imajo tri slojno termopan zasteklitev, zato so zelo varčna za kurjavo, ker ne spuščajo toplega zraka ven. Seveda ga poleti tudi ne spuščajo noter in tako z njimi dvakrat profitirate.

lesena okna

Lesena okna so zopet vse bolj popularna, ker so ljudje ugotovil, da dobro dihajo, ker je les živ material. Zato v takih prostorih ne boste našli vlage in plesni. Poleg tega izjemno lepo zgledajo in so dejansko unikatna, če so naravne barve, ker se vidijo letnice, ki so na vsakem lesu prav posebne in dva nista enaka. Izbirate lahko med več različnimi lesovi in tudi barvami, ker so lesovi različnih barv in odtenkov, od temne rjave, do rdeče in svetle oker barve.

Lesena okna pa se lahko tudi pobarvajo v katero koli barvo. Dostikrat so temno rjava, rdečkasta ali  bela in tudi zelena ter modra in drugih bolj živahnih barv. Povsem lesena v starinskem slogu so ponavadi na vasi torej na podeželju, kjer so hiše še v starem slogu oziroma se novogradnja izdela v tem slogu.

V novogradnjah ter v blokih, pisarnah in večjih stavbah so največkrat lesena okna kombinirana z aluminijem, ker so tudi zelo velika, da se ne krivijo in so bolj trdna. Aluminij je tudi lepa, svetla in srebrna barva, ki se lepo poda h marsikateremu pohištvu in stavbi, ter naredi prostore bolj prestižne in poslovne.

Okna iz lesa so nekoliko dražja od plastičnih, ampak zgledajo toliko bolje in so dosti bolj zdrava za bivanje, kot katera koli druga, ker materiali izhlapevajo v ozračje in je les najbolj naraven ter najbolje diši.