Kaminski vložki so varni in zadnji hit tehnologije

Kaminski vložki so že tako popolni, da so plinotesni in se jih uporabi lahko v vsakem stanovanju, kjer je možnost izhoda za dimnik. Plinotesen kaminski vložek pa je ključen del že skoraj vsake novogradnje, ker se vedno bolj preferira kurjenje na drva, ki so naravni in obnovljivi vir energije in najbolj naravna toplota, ki jo poznamo. Moderni kaminski vložki so tako izpopolnjeni, da z njimi lahko ljudje varno sobivajo in so hkrati zelo varčni na energiji. Super absorbirajo energijo toplote in jo kasneje, ko ne gori več ogenj, še ure ni ure oddajajo v prostor kot nežno toploto.

kaminski vložki

Sodobni kaminski vložki so zahvaljujoč sodobnim tehnologijam in materialom lahko odprti z vseh strani in jih obstaja zgolj ognjevarno steklo, ogenj pa se vidi tako, kot bi bili sredi sobe taborni ogenj. Le da je zaprt s steklom. Fantastično vzdušje pričara tak kamin in veliko intenzivne topote, ki ogreje srca in telesa.

Klasični kaminski vložki so izdelani v skladu s klasičnima standardi in oblikami in če vam to zadostuje, jih boste imeli vgrajene že v enem mesecu, cenovno pa so najbolj ugodni, ker so že izdelani. Nekoliko se jih da prilagoditi. Odprti so lahko z vseh strani, s treh ali dveh ali pa imajo zgolj sprednji del viden, kjer so vrata in skoznje preseva ogenj.

Unikatni kaminski vložki so narejeni po meri, Dostikrat grejejo še sanitarno vodo in klopi okoli sebe ali tla. Možno jih je tudi obzidati s čimer koli si želite. Mojster pa bo naredil čudovit vzorec, skulpturo in umetniško delo iz vašega kamina.

Ti kamini so nekoliko dražji, vendar tisti, ki jih naročijo vedo, zakaj hočejo imeti tak kamin. Ne zaradi boljše funkcionalnosti, ampak zaradi umetniške vrednosti. Kamine lahko nazidajo kakorkoli, dimnik je lahko neviden v steni ali viden. Vse skupaj pa greje vse prostore, ki jih imate v vaši hiši.

You may also like