Inkubator za razkuževanje

Ko slišimo besedo inkubator, takoj vsi pomislimo na novorojenčka oziroma na otroke, ki so rojeni prezgodaj. Res je tudi to je inkubator, ampak mi danes ne bomo govorili o tem, ker še obstaja eden. Tudi v raznih laboratorijih in drugih dejavnostih, kot je tudi veterinarska bolnica jih ima. Vem, da si marsikateri ne predstavlja, kaj si oni začnejo z njimi. Laboratorijski inkubator je namenjen čist za druge namene, kot tisti na ginekološkem oddelku. Ste kdaj razmišljali kako razkužujejo razne inštrumente v bolnicah, po raznih operacijah. Bomo pa v nadaljevanju to opisali in razložili, da bo vsem bolj jasno.

Sigurno poznate razne filme in ste videli kako kuhajo te inštrumente. To se je delalo nekoč, saj takrat niso poznali drugega načina razkuževanja. Danes se to dela čist drugače, saj so tukaj inkubatorji za te namene. Ko končajo kakšno operacijo vemo, da se vsa ta oprema oziroma pripomočki ne vržejo vstran. Saj toliko denarja nima bolnica, prav tako niso samo za enkratno uporabo. Vsi inštrumenti so zelo umazani, tudi razne bakterije se primejo, zato se morajo res sterilizirat, da so lahko za nadaljnjo uporabo. Vse se da v inkubator, ki navadno doseže 80 stopinj. Na tak način vsa umazanija in kri, ki se je prijela odmre in seveda je nazaj vse sterilno in se lahko uporablja za nadaljnjo operacijo.

inkubator

Vse pride ven iz inkubatorja sterilno in uporabno. Inkubator je pa namenjen tudi za razvoj živih organizmov oziroma lahko gojite žive kulture. Laboratorijski delavci in razni kemiki točno vedo kaj to pomeni. Da bi vi si kupili za domačo uporabo en inkubator, se mi vidi čist brez veze. Kaj boste si z njim počeli. To ni poceni in nimate kaj si z njim začeti. To se uporablja v veterinarskih bolnica, bolnicah, raznih laboratorijih ter vsi kemiki. Na spletni strani zgoraj lahko še ogromno informacij izveste, če vas zanimajo.