Zakaj so potrebne folije za vrt

Vrtnarjenje je nekaj s čimer se dan danes ljudje najraje ukvarjajo. Ne le, da je to idealno za sprostitev in uživanje v naravi, vendar tudi, ko pride čas, da vse zraste lahko uživamo v domače pridelani zelenjavi ali sadju. Veliko boljša je taka zelenjava, kakor pa kupljena v trgovini saj nikoli ne vemo s čim vse so škropljene, da se tako lepo svetijo in ostanejo v našem hladilniku sveže tudi po en teden. Za velike vrtičke ali pa male so zelo priporočljive folije za vrt, https://www.bioplant.si/vrtna-oprema/folije-za-vrt/, katere so namenjene za organsko rast brez nezaželenega plevela.

folije za vrt

Torej folije za vrt preprečujejo, da bi med vašo zelenjavo rasel plevel. To je zelo dobra izbira zato, ker plevel je potrebno puliti, oziroma okopavati, na roke ali pa ga škropiti. Da bi se temu izognili je lažje čez prevleči folije za vrt. Tam kjer raste pridelek naredimo luknjico da ta pokuka ven, folijo pa fiksiramo na podlago in otežimo z kakšnim lubjem ali dekorativnim materialom. Na spletnih straneh si lahko preberete veliko nasvetov kako vzdrževati folije za vrt, da jih boste lahko uporabljali več let. čeprav folije za vrt sploh niso drage zato si lahko brez skrbi vsako leto kupite novo, saj se bo sigurno na mestu kjer je bila luknja naredila velika razpoka ali pa jo boste kam zapeli in se o ta raztrgala.

Če se nam gre za to, da bi pripomogli k okolju lahko namesto plastične folije za vrt uporabili kaj drugega imamo na razpolago folijo iz škroba. To pomeni, da je razgradljiva in se čez nekaj mesecev sama razgradi v zemljo in nastane hranilna snov za rastline, ter prepreči nabiranje smeti. To je res super ideja za nadomestek plastični, kupimo pa jo lahko v velikih trgovinah ali pa na spletni strani Bio plant, kjer ponujajo še veliko več ostalih vrtnih pripomočkov za olajšanje dela.