Kaj vse zajema cena fasade

Cena fasade je odvisna od več dejavnikov in jo naredijo za vsak projekt posebej. Kakšna bo cena fasade v prihodnje, je vprašanje glede na to, da se cene materialov vsak dan dražijo. Eden ključnih elementov je seveda cena kakovostnega materiala. Potem pa površina stavbe, ker pač se cena šteje glede na kvadraturo, koliko boste porabili materiala in koliko vas bo stal mojster. Več, kot ima mojster dela, bolj kot je stavba komplicirana, več bo to delo stalo.

cena fasade

Sama cena fasade je odvisna tudi od tega, ali je stavba novogradnja ali pa že obstoječa stavba. Če nima fasade, je podobno, kot novogradnja, če pa jo ima, je treba staro plast fasade najprej še odstraniti, kar ceno poveča. Tudi odvoz materiala bo nekaj stal. Vse te parametre upošteva cena fasade, ko vam naredijo predračun in vam ga pošljejo glede na to, kaj želite in kakšen je vaš proračun.

Paziti morate, kaj je v ceno za fasade sploh všteto. Večinoma ne vštejejo na primer zaščite hiše in elementov. Dostikrat izpustijo še nekatere druge ključne elemente, ki so sestavni del cene za fasado. Zato vedno dajte enako povpraševanje več fasaderjem, da boste videli, kašen predračun boste dobili. V predračunu mora biti cena fasade natančno določena in opredeljena po sklopih ter postavkah, kaj točno je v samo ceno všteto pod materiala do dela. Če to ni jasno ali če se precej izplakujejo med seboj ponudbe, bodite res pozorni in veliko sprašujte, saj se lahko dogodi, da bo cena dosti višja, kot ste mislili.

Vendar pa pri materialu ter kakovostnemu mojstru ne gre varčevati. To sta dve najbolj pomembni postavki, ki vam garantirata, da bo vaša fasada dobro delovala še desetletja in da ne bo napak, ki jih potem ni možni popraviti ali pa so ti popravki tako dragi, da bi bilo bolje, če bi fasado naredili kar na novo.