Katera otroška kolesa so ustrezna za vašega otroka

Otroška kolesa so izjemno različna in nakup otroškega kolesa je kar težka odločitev, ker je toliko različnih na razpolago. Zato se morate odločati korak za korakom. Kakovostna otroška kolesa bodo pomagala vašem otroku odrasti v razvito bitje, ker so super pripomoček, da se nauči ravnotežja ter razvija motoriko. S tem se razvijajo njegovi možgani in razum, zato mu le kupite kolo, tudi, če je nekoliko neroden, saj ima vsak otrok kolo rad. Najprej, ko je majhen in težko hodi, mu kupite poganjalčka, da se nauči ravnotežja, na kolesu pa je to, kot da bi hodil le, da se poganja na sedežu s kolesom vred. Neverjetno je, kako hitri so otroci s tem vozilom, ko ga sčasoma obvladajo.

otroška kolesa

Otroška kolesa so izdelani v veliko velikostih, saj so otroci skozi rast zelo različno veliki in kolo mora otroku povsem ustrezati, da je zanj varno ter udobno. Ko preraste poganjalčka, lahko dobi pravo malo otroško kolo s pomožnimi kolesi ali pa brez. Odvisno je, kako se odločite, ali ga boste malo še pocrkljali ali pa ga kar vrgli v vodo plavat dobesedno. Je pa to odvisno od otroka in tisti z veliko smisla za tehniko in ravnotežje ter pogumom so lahko kar takoj brez.

Naslednja stopnja so otroška kolesa za malo večje otroke in tako naprej vse do štirinajstega leta, ko imajo lahko že pravo odraslo kolo. Otroška kolesa kupujte glede na to, kako velik je otrok in koliko je težak ter sposoben voziti kolo, saj so različno okretni in sposobni. Tudi pnevmatike so pomembne, kupite raje napihljive, da bo vožnja udobna in da nerazvito otroško telo ne ob utrpelo poškodb.

Kar se opreme tiče, mora biti brezhibna še posebej zavore in kupite raje malo dražje ter bolj kakovostno kolo, kot nekaj poceni, kar ne bo varno za vašega otroka. Če bo hoteli s kolesom početi vragolije, kupite posebej ojačanega za ta namen.