Zakaj so sončne elektrarne vaša investicija v prihodnost?

Sončne elektrarne so najsodobnejši način pridobivanja samooskrbne elektrike in so naložba v prihodnost ne samo v vašo, ampak tudi v celoten planet ter prihodnje generacije. Vse o sončnih elektrarnah pa si lahko preberete na tej povezavi https://www.ekofrank.si/soncne-elektrarne/ in izveste, zakaj so sončne elektrarne za vas in prihodnost tako koristne, saj boste našli ideje za zmanjšanje vaših stroškov na dolgi rok. Kaj porečete na to, da bi imeli zastonj elektriko? To je sedaj izvedljivo, preverite, kako?

sončne elektrarne

Kakšne sončne elektrarne pa so primerne za samooskrbo? To je kar komplicirano vprašanje in je odgovor odvisen od vaših potreb, koliko imate v gospodinjstvu električnih odjemalcev, koliko elektrike porabite, ali imate še kakšno poslovno in gospodarsko poslopje, stroje in podobno. Imeti morate tudi ali dovolj veliko streho ali pa dovolj prostora v bližini, kjer se postavijo nosilci za sončne celice – panele, ki morajo biti usmerjeni k jugu ter nagnjeni pod pravim kotom, da lahko absorbiraj dovolj sončne svetlobe skozi vse leto.

Splača se vam kupiti bolj kakovostne panele s sončnimi celicami kljub temu, da je investicija nekoliko dražja, se bo obrestovala, saj je med njim precejšna razlika v tem, koliko sončne energije lahko sprejmejo in pretvorijo v električno energijo.

Če ste kot lastnik sončne elektrarne v bližini javnega omrežja, potem ste zadeli terno, saj se lahko nanj tudi priklopite. Tu pa sta dve prednosti. Ena je v tem, da lahko odvečno elektriko shranjujete oziroma prodate omrežju in jo kasneje uporabite, če vam  bi jo manjkalo, če ne pa ste v plusu. Ne samo, da imate elektriko zastonj, še splačalo se vam bo.

Druga prednost sončne elektrarne, ki je vezana na sistem pa je, da dobite državno subvencijo, ki ni majhna in je nepovratna, kar pomeni, da se vam investicija v sončno elektrarno povrne v še treh do petih letih, kar pa je res odlična novica.