Posteljice za dojenčka

Nekaj najlepšega je, ko dekle postane mama. Mama postati je, kot en nov poklic, nekaj posebnega, ki se ne da opisat z besedami, vse to moraš doživeti, občutit, to bližino, ki ti jo daje otrok. Ampak preden postaneš starš, moraš poskrbeti za opremo, obleko, da ko prideš domov z otrokom, da je vse pripravljeno. Največja težava nam predstavlja posteljica, saj jo dojenček hitro prerase, zato ne vemo katera je tista prava. Tudi izposoja otroških posteljic obstaja, kar je zelo dobra odločitev, dokler se ne odločimo za pravo posteljico.

posteljice za dojenčke

Posteljice za dojenčke so zelo različne, kot po obliki, tako tudi velikosti. Vsaka mama ima rada bližino svojega dojenčka, še posebej prve mesece, ko se otrok doji. Vemo, da se nekateri tudi ponoči hranijo in takrat ne hodimo radi okoli, posebej ne v drugo sobo. Rade smo, da je naš dojenček nekje poleg nas, zato so tudi posteljice za dojenčke, ki se priključi na našo posteljo. Ta način je zelo dober, saj je dojenček poleg nas, ampak še vedno spi v svoji posteljici. Tudi prenosne posteljice so zelo dobrodošle, jo lahko postavimo kamor hočemo.

Lahko že od malega navadite, da bo dojenček spal v svoji posteljici, mogoče v svoji sobi. Seveda malo katera mamica to naredi, saj gledat dojenčka kako lepo spi ob vam je nekaj čudovitega in najlepšega. Moramo se zavedat, da nas otroci prehitro zapustijo, zato kar uživajte z njim, dokler se da. Posteljice za dojenčka nekako so zelo dobrodošle, naj spi v njej že od začetka. Postavite jo nekje ob vaši postelji, če imate prostor, mogoče si nabavite tako, da se priključi na vašo. Ni pa nujno, da jo kupite, lahko si jo izposodite, kar je še boljše. Izberite eno takšno, da bo vam všeč, saj dojenček še ne vidi, da bi videl svojo posteljico.