Kako namestiti ogrevanje na sončne celice za vsako stavbo?

Ogrevanje na sončne celice je eno najbolj ekoloških, trajnostnih in poceni ogrevanj, kar jih danes poznamo. Lastna sončna elektrarna pomeni, da imamo elektriko brezplačno. Kako priti do lastne sončne elektrarne, ki deluje na sončne žarke, preberite na tej povezavi www.soncnaelektrarna.com/ogrevanje-na-soncne-celice/. Zagotovo vam ni vseeno, kako drage račune za elektriko plačujete. Zato je ogrevanje na sončne celice res prava rešitev neglede na to, kje je vaš objekt ali prikolica. Tudi, če nimate dostopa do električnega javnega sistema, imate lahko svojo elektriko.
ogrevanje na sončne celice
Če pa imate dostop do javnega električnega sistema, je toliko bolje. To pa zato, ker država subvencionira ogrevanje na sončne celice za tiste, kise priklopijo na javni sistem in odvečno elektriko dovajajo v sistem, ko jo imajo preveč. Takrat sistem to beleži in če vam pozimi primanjkuje elektrike, vam jo bo sistem vrnil. Na koncu se naredi poračun in če ste od dali več elektrike, kot ste jo prejeli, boste imeli profit.
Prav zato se nekateri odločajo za ogrevanje na sončne celice, da bi zaslužili in bi to bil njihov prihodek. Kjer država sofinancira kar 20 tisočakov pri začetni investiciji, se splača, ker se povrne že v treh letih. Vendar je dobro, da naročite sončno elektrarno na ključ. Tako vam bodo strokovnjaki naredili vse, od načrta, do pridobitve dovoljenj in papirjev vključno s subvencijo. Nato bodo izbrali pravo sončno elektrarno in celice za vaše področje ter jo zgradili na južni strani stavbe na strehi ali ob stavbi.
Za ogrevanje na sončne celice je pomembno, da nimate na južni strani dreves, ki bi preprečevala sončnim žarkom dostop do sončnih celic. Drevesa se enostavno podro in lahko naredite elektrarno. Tudi, če ste na oddaljenem kraju daleč od sistema in drugih, imate lahko lastno elektriko. Sicer boste elektrarno financirali sami, vendar se splača, ker je to edini način, da pridete do elektrike, ki jo danes res rabimo.