Zakaj je odstranjevanje znamenj pomembno in rešuje življenja

Odstranjevanje znamenj je pomembno zaradi tega, da ne nastane kožni rak na tistem mestu. Skrbno in strokovno odstranjevanje znamenj vam lahko reši življenje, ker so kožni raki najhitrejši in najbolj smrtonosni med vsemi ter jih je možno ustavili zgolj na začetku. Zato pojdite na pregled k dermatologu, saj bo ugotovil, ali so vaša znamenja nevarna, maligna ali pa ne. Ves čas jih lahko periodično tudi opazuje, ker jih posname in digitalno shrani, zato lahko znamenja primerja in vidi, ali so napredovala ali ne.

 odstranjevanje znamenj

Vsi ljudje imamo na koži temne liste in pike, ki večinoma niso nevarne, vendar pa so lahko. V tem primeru se dermatolog odloči, da je odstranjevanje znamenj edina rešitev za vaše zdravje, da se kožni rak ne razširi po vsem vašem telesu, kar se lahko zelo slabo konča. Če se vaša znamenja ne spreminjajo, potem gre za estetsko zadevo, ki jo lahko odstranite, če vas moti, če ne, ni potrebe. Tista znamenja, ki se drastično in hitro spreminjajo, pa morajo biti deležna posebne obravnave in včasih se dermatolog odloči za odstranjevanje znamenj, ki so se drastično spremenila.

Če se melanom odkrije zgodaj, je še ozdravljiv, število obolelih za kožnim rakom pa narašča iz leta v leto, kar je zelo zaskrbljujoče. Odstranjevanje znamenj in izrastkov kože na vratu, trupu, obrazu ali pazduhah je nujno, če se sumi, da gre za raka. Vsekakor pa morate v tem primeru obiskati dermatologa ali svojega zdravnika, ki izrastke in znamenja pregleda. Izrastki so lahko nevarni ali nenevarni in zgolj moteči. V obeh primerih ji lahko odstranijo.

Dermatolog bo poskrbel, da bo vaša koža zdrava in da bo tudi lepo in estetsko izglodala, če vam to velik pomeni. Naročite se na pregled in ga obiščite, saj se vam ta obisk splača, ker vam lahko tudi reši življenje. Ne dovolite, da vam škodujejo znamenja in izrastki, saj se da pomagati, le reagirajte takoj.