Moderne vgradne pečice

Vse bolj so popularne vgradne pečice, saj so praktične in ne zavzamejo veliko prostora. Prav tako nam pride zelo prav če je pečica v naši višini in ni več pod štedilnikom, kot je to bilo običajno v starejših časih. Vgradne pečice so na voljo po nizkih cenah in v različnih dimenzijah. Današnje vgradne pečice delujejo multifunkcijsko, v njih lahko pečete, kuhate, spečete meso kot na žaru in lahko tudi stvari odtalite. Pravzaprav ne potrebujete več mikrovalovne pečice če imate vgradne pečice. Funkcije so si podobne in uporaba je enostavna.

vgradne pečice

Vgradne pečice naredijo vašo kuhinjo bolj sodobno in ne zavzamejo veliko prostora. Ena omarica manj in pečica je tam. Vgradne pečice so pravzaprav postale del nas. Predstavljaje si življenje brez pečice. Nebi mogli speči celega piščanca za najljubše nedeljsko kosilo, ne bi mogli več pripravljati pice ali speči svežega kruha. Ko ostaneš brez pečice pravzaprav vidiš kako zelo jo potrebuješ. Kar naenkrat zmanjka idej za kosilo. Vsi se strinjamo da pečico potrebujemo in da brez nje ni prava kuhinja. In ko se ponovno bližajo rojstni dnevi, brez vgradne pečice nikakor ne gre, saj je treba speči torto za slavljenca. Vgradne pečice so nujne, vendar jim lahko zaradi pogostih napak skrajšamo življenjsko dobo.

Najpogostejša napaka je da vgradne pečice ne čistimo redno. Po vsakem pečenju bi morali pečico očistiti. ne samo notranjost pečice vendar tudi vse robove, vratca, vse, saj se tudi tam nabira maščoba in prah, ki kaj kmalu lahko pričnejo povzročat težave.  Pri peki je priporočljiva uporaba peki papirja saj vpija vlago in ko končate s pečenjem ga le odstranite s pekača. Medtem ko če bi pekli samo na pekaču se hrana lahko zalepi in jo je izredno težko odstraniti s pekača, lahko ga tudi hitro poškodujemo. Prav tako pa mora biti pekač v času pečenja vedno na sredini, nikoli se ne sme dotikat dna. Če boste te napake odpravili bo vaša pečica imela daljšo dobo delovanja.