Kdaj zamenjati metlice brisalcev

Varnost vseh udeležencev v prometu je izredno pomembna, saj si vsak želi varno prispeti na svoj cilj. Pri tem pa je največji poudarek na skrbi za vozilo. Ne samo redni servis in menjava pnevmatik, tudi vsi ostali deli avtomobila morajo delovati brezhibno. Pred vstopom v vozilo je tako potrebno preveriti tudi delovanje žarometov, tlak v pnevmatikah ter tudi metlice brisalcev. Na naslednji spletni strani si lahko poiščete več informacij o ustrezni izbiri metlic brisalcev http://www.brisalci.com/metlice-brisalcev/. Da je naše vetrobransko steklo čisto poskrbijo ravno metlice brisalcev. Kvalitetne metlice brisalcev nam pomagajo odstraniti prah, umazanijo hkrati pa tudi vodne kapljice in snežinke. Med opravljanjem rednega servisa največ voznikov pozabi ravno na pregled metlic brisalcev, pa vendarle bi jim morali posvetiti več pozornosti saj so glavni element varne vožnje.

Pregled oziroma menjava metlice brisalcev je potrebna, ko opazimo, da so obrabljene kar se kaže tudi na kvaliteti oziroma stopnji čistoče našega vetrobranskega stekla. Prepoznavni znak, da so naši brisalci potrebni menjave je tudi gumijasti del brisalcev, ki sčasoma postane trši, kar lahko pripelje do poškodb na vetrobranskem steklu. V kolikor imamo vetrobransko steklo enkrat poškodovano nam v primeru menjave metlic brisalcev le to poškoduje nove metlice.

Kvalitetna metlice brisalcev so danes izdelane iz silikonskih materialov, kar pomeni, da so odporne proti vremenskim vplivom, kot so mraz, vročina ter sončni žarki, svoje lastnosti dobro ohranijo v širokem temperaturnem razponu, saj ne otrdijo in ne razpokajo.

metlice brisalcev

Kadar izbirate nove metlice brisalcev, je dobro vedeti sledeče. Pri izbiri izmerite dolžino obeh metlic ter preverite ali jih lahko sami odstranite iz nosilcev metlic, ter kakšne oblike je adapter, ki drži metlico. Ko imate enkrat zbrane podatke, lahko metlice naročite preko spleta ali pa jih kupite v zato specializiranih prodajalnah. Metlice brisalcev so tisti del vašega vozila, ki je res zelo izpostavljen obrabi, zato morate biti nanje zelo pozorni. Bodite pozorni na delovanje metlic brisalcev in jih po potrebi tudi ustrezno zamenjajte.