Lesena okna v skoraj vsaki novejši gradnji

Lesena okna, Les – je najstarejši in najbol uporaben gradbeni materijal že tisočjetja. Zaradi lahke obdelave ter izvrstne vzdržlivosti proti vremenskim spremembam ter enakomernemu ter lepemu staranju pa se uporablja tudi danes. Lesena okna zadnje čase čedalje bolj prihajajo nazaj v uporabo zaradi lepega videza ter enostavnega vzdrževanja. Narejene so v dveh verzijah in sicer v kombinaciji les-alumini ali pa v celoti les. Pri izdelavi lesenih oken v kombinaciji z aluminijem se največkrat uporablja smrekov les saj se zelo lepo obdeluje in ima dokaj dolgo življenjsko dobo. Če pa hočemo da so okna v našem stanovanju v celoti iz lesa, pa se uporablja maeranti, macesnov ter hrastov les. Pri posebnih željah strank ali po želeni barvi lesu pa se uporabljajo tudi eksotične vrste lesu. Vso izbiro lesenih oken pa lahko najdete na spletni strani www.gasper.si/lesena-okna-prima izbirate lahko med veliko različnimi barvami ter oblikami oken z dobro protivlomno zaščito.

lesena okna

Če želite v svojem stanovanju imeti lesena okna je to za vas zelo dobra rešitev saj se z uporabo sodobnih naprav za izdelavo oken da doseči zelo kvalitetna okna z različnimi oblikami ter željami strank. V Družinskem podjetju Gašper imajo zelo raznoliko izbiro tako pri izbiri stekel kot pri protivlomni zaščiti oken in njegovemu namenu ohranja toplote v stanovanju.

Kakšno vrsto okna izbrati glede na vrsto stekla ter protivlomno zaščito?

V današnjih časih nas velikokrat skrbi kakšna lesena okna izbrati da bo naš dom varen pred vlomi skozi okna. V sedanjih časih so v okna vgrajeni številni mehanizmi ki varujejo dom pred vlomom. Razdeljeni pa so na 6 stopenj od standardnega okna RC1 do odlične protivlomne zaščite RC6 ki ima tudi višlo kvaliteto steka.

Kar pa se tiče izbiro steka v oknih pa se ponavadi glede na vrsto izolacije izbirajo predvsem dvoslojna ter troslojna stekla. Odvisno od lege okna ali je okno na prisojni ali osojni strani stavbe in učinku dodatne izolacije ali dogrevanju prostora.