Kaj je abdominoplastika?

Verjetno se sprašujete, kaj je to abdominoplastika. To je pravzaprav poseg, pri katerem vam naredijo korekcijo trebuha. to pomeni, da vam odstranijo odvečno maščobo in ga preoblikujejo. Abdominoplastika pride prav tisti, ki se ukvarjajo z odvečno telesno težo, pa bi radi spremenili videz svojega trebuha.

abdominoplastika

Odvečna in viseča koža, ki sta posledici bodisi nosečnosti, ali pa nepravilnega načina prehranjevanja, pri nekaterih pa tudi bolezni, je lahko zelo moteča. Korekcija trebuha, oziroma abdominoplastika, je poseg s katerim dosežete, da trebuh ponovno postane plosk in napet. Primerna je za ženske in za moške, lahko pa se zraven opravi tudi liposukcija, da je rezultat še boljši. Obstaja več vrst abdominoplastike, katera je primerna za vas, pa je odvisno od tega kakšen cilj želite doseči. Za podobna vprašanja se lahko obrnete na strokovnjake na zgornjem linku, ki vam bodo znali točno svetovati, kdaj je ta poseg pravšnji za vas. Abdominoplastika pa lahko tako, kot ostali posegi prinese tudi nekaj tveganja, zato je pomembno, da je pacient v dobrem fizičnem stanju in popolnoma zdrav. Preden e odločite za poseg, se temeljito pozanimajte o vseh plusih in minusih, ki jih ta poseg lahko prinese. Prav tako se boste pred samim posegom pogovorili s strokovnjakom, ki bo poseg opravil. Abdominoplastika je sicer varen poseg, vendar je treba vseeno biti pripravljen na možne zaplete, ki so sicer redki, pa vendar so.

Abdominoplastika je poseg, s katerim vam strokovnjak naredi korekcijo trebuha, kar pomeni, da vam odvečno kožo in morebitne strije odstrani, trebuh pa bo po posegu spet raven in napet. poseg je primeren za vse, razen za otroke. zanj pa se največkrat odločijo ženske, ki se po porodu ne morejo znebiti odvečne kože na trebuhu. Pogoj, da je abdominoplastika uspešna je to, da ima pacient zdrav življenski slog in da je pred posegom popolnoma zdrav.