Implantat za izgubljene zobe

Implantat je samo ena izmed možnosti, ki lahko nadomesti vaš izgubljen zob. Morate pa vedeti, da je to samo nadomestek zobne korenine. Brez skrbi, ker na to gor vam pa potem lahko dajo tudi umeten zob. Na koncu pa lahko vse izgleda tudi čisto naravno, kar je spet super. Da vam pa vstavijo implantat pa morate samo dosegati dobro ustno higieno in pa ne smete imeti nobenega vnetja v ustni votlini. Vse to vam lahko naredijo v zobni ambulanti Doktor 1a, kjer kar pokličite, da vas naročijo na pregled, kjer se boste tudi pogovorili o implantatih in vseh drugih rešitvah.

implantat

Sam implantat je tudi narejen iz materialov, ki vam ne bodo povzročali kakšne alergijske reakcije. Mora pa se narediti v samo čeljustno kost. Med postopkom ne boste nič čutili, ker boste celi čas pod lokalno anestezijo. Tako ne bo nobenih bolečin, kar tudi pomeni, da vas ne rabi biti strah tega postopka. Ko se bo pa sam implantat tudi zacelil v kost, pa vam lahko gor začnejo delati še umeten zob. Prej vsega tega ne smejo, ker bi bilo prehitro in tudi sam postopek ne bi bil narejen kvalitetno. Sami morate vedeti, da zob ne boste imeli narejen čez noč. Je pa res, da vam izguba zob lahko povzorči padec vaše samozavesti. Zato si vedno želite samo nazaj prejšnjo stanje, ko ste imeli vse zobe.

Ima pa implantat res dolgo življenjsko dobo, ki je tudi pogojena s tem, da si vi redno umivate zobe in vam tako implantati ne bodo predčasno padli ven. Zato morate za vse to dobro skrbeti. Implantati pa skrbijo tudi zato, da pa se drugi zobje ne premaknejo in, da ostane vse na mestu. Ker drugače, če predolgo čakate se lahko celotna čeljust premakne, kar si pa zagotovo ne želite. Pojdite čim prej do zobozdravnika.

You may also like