Zakaj so ameriški hladilniki najboljša izbira

Hladilniki so v kuhinjah in drugih prostorih naša stalnica že zelo dolgo, saj ohranjajo živila sveža dlje časa. Vendar je nakup hladilnika kar izziv, katerega izbrati, da bo ustrezal vašim zahtevam in pričakovanjem. Tehnologa se izjemno hitro razvija in na trgu jih najdete v veliko različicah ter tudi dosti blagovnih znamk, katerim gre zaupati, nekaterim pa manj. Zadnje čase so izjemno popularni pri nas ameriški hladilniki, ki so izdelani v več delih tako, da imate v eni napravi več naprav. Preberite zakaj bi ga izbrali zase.

hladilniki

Ameriški hladilniki so lahko v več velikostih. Nekateri so zelo veliki za večje družine in za več namenov. Uporabljajo jih tudi v podjetjih. Ti hladilniki imajo lahko dvoje ali več vrat za vsak predel posebej zato, da se drugi deli hladilnika ne segrevajo, ko se odpirajo vrata. S tem je bolj varčen.

Druga dobra lastnost je ta, da se lahko ti predeli vsak posebej ohlajujejo do določene temperature za različna živila. Tako imate lahko v enem delu trudi zamrzovalno omaro, ki hladi na izjemno nizke temperature za živila, ki ne smejo biti odtajana, kot je na primer sveže meso pa tudi nekatera globoko zamrznjena zelenjava, ki tako obstoji tudi do enega leta. V njem lahko ohranite slasten sladoled. Ameriški hladilniki to omogočajo ne da bi vam bilo treba kupovati dodatno zamrzovalno skrinjo.

Ti hladilniki imajo na vsakem predalu možnost ohlajevanja do določene temperature, ker nekatere rastline ali druga živila potrebujejo nižje temperature za ohlajevanje, druge pa tega ne prenesejo. Na primer mlečni izdelki in mesni izdelki morajo biti ohlajeni na nižjih temperaturah, medtem ko solato in jagode ne smete ohlajevati preveč, ker jih boste uničili.

Ni težko na internetu pogledati, katera živila potrebujejo katero temperaturo, da obstojijo in se na njih ne nabirajo bakterije. Tudi na vsaki embalaži imate podatek, od katere do katere temperature priporočajo hraniti to živilo in koliko časa.