Električni mopedi so okolju prijazna prevozna sredstva

Velik napredek v električni mobilnosti zagotovo predstavlja električni moped. Več o tem si lahko preberete na http://www.tromox.net/, kjer si lahko kupite tovrsten moped in si zagotovite lastno e-mobilnost. Električni motorji so odlična rešitev, saj omogočajo hitro potovanje od ene do druge točke, ob tem pa imajo minimalen vpliv na okolje. Ravno zato si lahko ob nakupu električnega mopeda zagotovite tudi subvencijo Eko sklada, saj gre pri tovrstnih vozilih za okolju prijazna prevozna sredstva, ki jih omenjen sklad podpira.

električni moped

Električni mopedi so namenjeni različnim uporabnikom, zato so primerni tudi za različne terene, različne stile vožnje in različne navade. Poznamo namreč pametne, lahke, tihe, močne ali hitre mopede, ki so prilagojeni različnim uporabnikom. Nekateri električni motorji imajo vgrajene visoko zmogljive motorje, ki zagotavljajo hitre pospeške. Prav tako se nekateri mopedi ponašajo z dvema kamerama, nekateri pa lahko dosežejo hitrosti celo do 93 km/h, kar je zares vrhunska hitrost za tovrstna vozila. Električni mopedi pa imajo tudi različne dosege, ki so odvisni od nekaterih dejavnikov. Ko govorimo o dosegu vozila, se to nanaša na število kilometrov, ki jih lahko prevozite z enim polnjenjem baterije. Navadno znaša doseg v razponu od 74 pa do nekje 115 kilometrov. Doseg pa je odvisen od modela motorja, od stila oziroma načina vožnje, od telesne teže voznika in drugih dejavnikov.

Najdaljši doseg je možno doseči z enakomerno vožnjo, s čim manj nenadnih pospeševanj in zaviranj. Prav tako je priporočljivo, da na vozilu nimate veliko dodatnega tovora. Ob upoštevanju priporočitev lahko namreč doseg vozila malce podaljšate. Električni mopedi pa so danes postali tudi pametni. Mnogi omogočajo funkcijo zagona z enim gumbom, imajo daljinski upravljalnik za vklop in izklop alarma, imajo pametni zaslon in imajo inteligentni centralni kontrolni sistem. Slednji pa vsebuje različne senzorje in dodatne možnosti, ki so razlog, zakaj mopede označujemo kot pametne.