Dopolnilno zavarovanje za brezskrben vsakdan

Dopolnilno zavarovanje je zavarovanje, ki nudi še dodatne ugodnosti. Vendar pa je včasih potrebno premisliti, kje skleniti dopolnilno zavarovanje. Pomembno je vedeti, da zavarovanje začne veljati naslednji dan in to v primeru, če je sklenjeno pravočasno. Cena za zavarovanje je odvisna od premije, ki jo izberete, Razlikuje se tudi med izbiro zavarovalnice. Velikokrat se tudi zgodi, da mora zavarovalnica zvišati premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, razlog pa je v tem, da je prebivalstvo v Sloveniji vedno starejše in potrebuje vedno več zdravstvenih storitev, hkrati pa zdravniki in zdravstveno osebje dobiva vedno višje plače. To pomeni, da zaradi višje cene zdravstvenih storitev so posledično tudi višje premije za zavarovance.

 dopolnilno zavarovanje

Ali imate urejeno dopolnilno zavarovanje lahko vedno preverite na strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Hkrati lahko preverite tudi o veljavnosti obveznega zdravstvenega zavarovanja. Če odtipkate vašo 9 mestno številko na strani ZZZS, ki jo najdete na vaši zdravstveni kartici, lahko 24ur na dan takoj izveste ali je vaše zdravstveno zavarovanje urejeno. V kolikor pravočasno sklenete dopolnilno zavarovanje, to pa pomeni, da se zavarovanje sklene v roku enega meseca, ko postanete zavezanci za plačilo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Cena je tako določena kasneje in se ne da podati točnega odgovora Zavarovalnica stranko o ceni pisno obvesti, ko ji pošlje originalno polico o sklenjenem zavarovanju.

V splošnem velja, da v kolikor ste dopolnilno zavarovanje sklenili pravočasno ter pri isti zavarovalnici kot na primer vaš prijatelj, potem se cena ne bi smela razlikovati. Za tovrstno zavarovanje pa ne veljajo razni popusti, ki so jih stranke lahko deležne pri na primer sklenitvi avtomobilskih zavarovanj. Predvsem je pomembno spremljati stanje ob izgubi študentskega statusa, saj se velikokrat zgodi, da se na zavarovanje pozabi in je potem sklenjeno prepozno. V Sloveniji lahko izbirate med naslednjimi zavarovalnicami, ki vam nudijo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, te pa so Triglav zdravje, Varuh zdravja Vzajemna in zavarovalnica Generali.

You may also like