Dobra gasilska oprema

Gasilska oprema zajema veliko stvari. Ta oprema je nujna za gasilce in njihovo delovanje v kriznih situacijah. Gasilska oprema ni prav poceni pa vendar si jo lahko izberete po ugodnih cenah na www.firerescue.eu/si. Tam najdete raznovrstno opremo. Na spletni povezavi najdete obleko, ki jo potrebuje vsak gasilec, prav tako čelado, ognjevarne rokavice in prav takšno obutev. Zelo pomembno je da je zaščitna gasilska oprema dobra in kvalitetna, saj je to prvi stik z ognjem. Če bi ta obleka zgorela ob dotiku z ognjem potem gasilec ne bi imel nikakršne varnosti pred ognjenimi žarki.

gasilska oprema

Gasilska oprema pa niso samo oblačila ampak je tudi oprema, s katero gre gasilec nad ogenj. Torej razne cevi, kladiva, svetilke, posode in tako dalje. Lahko bi naštevali še veliko pa vendar nima smisla, saj je vsa gasilska oprema tudi na spletni povezavi. Gasilska oprema se loči na protipožarno opremo, reševalno opremo in na prvo pomoč. Torej protipožarna oprema je iz takšnega materiala, da je požar ne uniči. Reševalna oprema in prva pomoč pa vsebuje vso opremo, ki jo potrebujemo za reševanje. Torej različna nosila, odeje, prva pomoč, kot so razni geli, spreji, obliži in povoji. Torej različna gasilska oprema, ki jo potrebujemo ko se zgodi požar.

Gasilci so eni tistih brez katerih ne bi mogli. Namreč ko se zgodi požar oni z veliko mero poguma in gasilsko opremo, ki ne zataji skočijo v požar reševat ljudi, ki so ujeti ali pa samo od zunaj gasijo in se borijo, da bi požar čimprej ugasnil. Spomnimo se na trenutno aktualno zgodbo iz Avstralije, kjer so mesece požari uničevali naravo in bivalne prostore. Gasilci so se borili in gasilska oprema jim je pomagala ukrotiti požare in rešiti živali in seveda tudi ljudi ki so ostali ujeti v požaru. Tukaj je bilo nujno da je gasilska oprema popolna in samo tako so lahko ustavili požare.