Akacijev med: Zakaj je tako dober za naše zdravje?

Ljubitelji medu vedo, da je Akacijev med, prijetno nežnega in lahkotnega okusa. Ravno zato ga imenujejo tudi damski med. Lahko rečemo, da gre za enega najbolj zaželenih medu med ljubitelji sladkih dobrot. Če ga še niste sprobali ali pa vam je samo zmanjkalo zaloge, lahko najdete kakovosten akacijev med po ugodni ceni na spletni strani Medeni zaklad. Njihov med je prejemnik certifikata Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, kar seveda pomeni, da je bil v celoti pridelan v Sloveniji in preverjen pod strožjim nadzorom.

Posebnosti

A zakaj je ravno ta med tako poseben in koristen za naše zdravje?

Tekoča konsistenca

Najprej je treba poudariti, da ta med navdušuje s svojo tekočo konsistenco, ki ostane dolgo časa stabilna. To je lastnost, ki privlači tiste, ki imajo raje med v tekočem stanju, saj se ne želijo ukvarjati s kristalizacijo, ki je značilna za nekatere druge vrste medu. Čeprav obstaja prepričanje, da se akacijev med ne kristalizira, pa se lahko sčasoma tudi ta med zgosti. Vendar pa je v primerjavi z drugimi vrstami medu ta proces kristalizacije precej počasnejši.

Zdravilne lastnosti

Poleg svoje teksture je akacijev med cenjen zaradi svojih zdravilnih lastnosti. Medtem ko imajo vsi medovi blagodejne učinke na naše telo, se akacijev med izstopa zaradi svojega posebnega vpliva na naše zdravje. Raziskave kažejo, da ima ta med izjemno koristen učinek na jetra, ledvice, sečni trakt in bolezni dihal. Poleg tega pomirja prebavne motnje ter uravnava presnovo. Ker akacijev med ne vpliva močno na raven krvnega sladkorja, je le-ta priporočljiv tudi za ljudi s sladkorno boleznijo.

Akacijev med

Primeren za otroke

Posebna lastnost akacijevega medu je tudi njegova primernost za otroke, celo tiste mlajše od treh let. To je pomembno, saj je izbira primernega medu za najmlajše včasih izziv, zaradi morebitnih alergijskih reakcij ali drugih negativnih učinkov. Vendar je akacijev med blag in nežen ter ga zato otroci dobro prenašajo.

Kdaj ga zaužiti

Še ena priporočljiva navada je uživanje akacijevega medu zvečer pred spanjem. Poleg tega, da pomirja in nas pripravlja na počitek, lahko ta med blaži tudi utrujenost ter tako prispeva k boljšemu spancu in počutju.

Akacijev med je več kot le sladka poslastica. Lahko ga uporabljamo brez skrbi, da bi škodil našemu zdravju. Je eden izmed najboljši izbir medu za vsakodnevno uporabo, tako za sladkorne bolnike kot tudi za otroke in vse ostale. Kaj bi si lahko želeli več, kot to, da ima nekaj sladkega okusa pozitiven vpliv na naše telo, predvsem jetra in dihala. Poskusite ga, ne bo vam žal!