Kakovostna pvc okna lahko namestite povsod

Pvc okna so ena najbolj kvalitetnih in cenovno ugodnih, kar lahko preverite tukaj https://www.cugelj.si/pvc-okna/ in se prepričate v njihovo uporabnost. Namreč pvc okna so zelo trdna in se ne krivijo, odporna so na vlago in vodo, zato so primerna za ves prostor, kopalnice in tudi za vlažne prostore. Nikoli ne bodo zgnila ali zarjavela, saj so narejena iz kvalitetne plastike, ki se ne spreminja, se ne razteza in se ne krči. Zanimivo je to, da se jih lahko obarva s katero koli imitacijo lesa ali drugih naravnih materialov oziroma v standardne barve s tem, da so znotraj lahko drugačne barve kot zunaj.

pvc okna

Ali so pvc okna primerna za vse stavbe?

Kakovostna pvc okna so dejansko najprimernejša prav za vse stavbe, pa naj gre za hiše, stanovanja, bloke, poslovne stavbe in tudi proizvodnjo, skladišča in pomožne prostore ter hleve. Največ jih ljudje izberejo zato, ker so preprosta za vzdrževanje in jih ni treba posebej barvati, čistiti in podobno, lahko so tudi bela pa ne bodo imela težav.

Vsekakor so pvc okna izjemno primerna za vse vlažne prostore in tam, kjer je dosti vode, kot so kuhinje, kopalnice, delavnice in starejše kamnite hiše na primer ali neizolirane hiše. Še posebej so primerna za pisarne. Hkrati jih lahko zamenjate ali namestite v novogradnje, kot tudi plastična vrata in boste precej prihranili na denarju, ker so cenovno izjemno ugodna.

Katera okna izbrati za vaše prostore?

Katera pvc okna boste izbrali je odvisno od vašega namena in od tega, kakšen je prostor, čemu je namenjen. Za bivanjske prostore in  pisarne se priporoča taka okna, ki imajo trojno zasteklitev, da bodo čim bolj izolativna in ne bodo prepuščala skozi sebe toplote navzven. S tem boste prihranili na kurjavi. Poleti pa ne bodo prepuščala vročine v prostore.

Tudi dvoslojna okna so izjemno kvalitetna in ne prepuščajo toplote, so pa bolj primerna za starejše hiše, prostore, kjer se ne ogreva dosti in za prostore, ki niso tako pomembni. Taka okna so tudi cenovno ugodnejša, zato se nekateri zanje odločijo še posebej, če je hiša zelo izolirana in okna bistveno ne pripomorejo k temu, da bi se toplota še bolj ohranjala, kot se z dvoslojnimi okni.

Kakšne barve okna izbrati?

Pvc okna imajo to veliko prednost, da so na voljo v izjemno veliko odtenkih. Največkrat se uporabljajo bela, rjava in imitacije toplega lesa katero ne boste prepoznali, da ne gre za pravi les. Kot veste, je imitacij lesa veliko, ker so lesovi raznih barv in odtenkov, zato lahko izbirate od nežnih svetlih natur barv, do rdečkastih in temnejših rjavih. Kateri odtenek ali barvo boste izbrali je odvisno od vaše fasade in od notranjosti vašega prostora. Tudi sam stil stavbe na to vpliva. Pa seveda pohištvo.

Okna naj bodo barvno usklajena s celotno podobo hiše. Lahko so kontrastna, torej nasprotne barve kot fasada ali pa podobne oziroma usklajene barve. Če niste prepričani, kaj bi bilo najbolje za vas, se posvetujete z mojstri, ki vam bodo iz izkušenj povedali, kaj je najlepše in kaj predlagajo. Lahko so okna obarvana tudi znotraj na primer belo, na zunaj pa v barvi lesa ali rjavo.