Lasersko odstranjevanje dlak na obrazu vas odreši vsakotedenskega britja

Ljudje smo vizualna bitja, kar pomeni, da na neki osebi najprej opazimo, kako izgleda – ravno zato si vsi želimo biti čim lepši. Lasersko odstranjevanje dlak na obrazu bo zagotovo pripomoglo k vašemu lepemu videzu, zato čim prej obiščite klinike, ki se s tem ukvarjajo in se še danes naročite na tretma.

Standardi lepote so v današnjem svetu kar visoki in ker smo Slovenci znani po tem, da nam mnenje okolice, četudi gre za popolne neznance, veliko pomeni, si seveda želimo vsaj približati se tem standardom. To skušamo doseči na najrazličnejše načine – nekateri z modnimi kosi oblačil, urejeno pričesko, z debelim slojem ličil, z modnimi dodatki ipd., nekateri pa se odločijo za lasersko odstranjevanje dlak na obrazu in drugih predelih, recimo pod pazduhami, na nogah, v bikini predelu, na prsih, hrbtu itd.

Lasersko odstranjevanje dlak na obrazu ni nek operativni poseg, gre le za kozmetični postopek, v katerem strokovnjaki z laserjem trajno odstranijo neželene dlake. Lasni folikli so tisti, ki naši koži omogočajo rast dlak, zato laser na ta mesta usmeri žarke svetlobe, ki ustvarijo vir toplote blizu teh žepkov oz. lasnih foliklov. S tem se lasni folikli poškodujejo in tako ne morejo več opravljati svoje naloge, torej ne omogočajo rasti dlak. Vedeti pa morate, da zgolj ena terapija še ne bo dovolj – po dosedanjih izkušnjah je potrebnih približno šest terapij, vse pa je seveda odvisno od lastnosti vaših dlak oz. kože.

lasersko odstranjevanje dlak na obrazu
Posebnih neželenih učinkov po odstranjevanju dlak ni bilo zaznati – možno je le, da se vam pojavi večja občutljivost kože, rdečica ali rahla oteklina, a to že po nekaj urah izzveni. Če ne boste upoštevali nasvetov strokovnjakov in se nekaj tednov pred in po terapiji izogibali sončni svetlobi, se vam lahko zgodi tudi, da se (trajno ali začasno) spremeni pigmentacija kože. Lasersko odstranjevanje dlak na obrazu je varen in zanesljiv tretma, ki je primeren za vse, še posebej pa za tiste, ki imate težave s prekomerno poraščenostjo ali pa se vam ne da pogosto briti.