Jogurtovo pecivo za tople dneve

Če ste veliki sladkosnedi in ne veste kakšno sladico narediti v toplih poletnih dnevih, potem vam priporočam kakšno hladno jogurtovo pecivo, katerega se naredi zelo hitro in priprava prav tako ni zahtevna. Za recept za jogurtovo pecivo potrebujete čisto malo sestavin. Ponavadi recept vsebuje le moko, pecilni prašek, navaden ali grški jogurt, vaniljin in navaden sladkor, jajca, rum, olje, sadje in ponavadi kakšen sirni namaz. Uporabite lahko seveda tudi kakšne piškote, čokolado ali kaj podobnega, saj tukaj res ne morete nič narediti narobe, ker je jogurtovo pecivo zelo enostavna sladica. Pri pripravi vam lahko pomagajo tudi vaši najmlajši, saj vedno radi kaj pomagajo v kuhinji, pa čeprav je potrem dvakrat toliko dela za pospravljati.

Zadnje čase je postalo jogurtovo pecivo popularna sladica tudi v bolj hladnih dneh, saj je zelo sočno, lahko in mehko. V toplih poletnih dnevih po vsej verjetnosti ne bomo pekli kakšnih pit in tor, saj je že tako ali tako prevroče, kaj šele, da bi bili v kuhinji in čakali, da se nam speče testo. Za jogurtovo pecivo lahko najdemo recept tudi brez peke, ki vsebuje le nekaj sestavin. Na dnu pekača lahko posujemo drobtinice piškotov z maslom, čez pa prelijemo maso iz jogurta, stepene smetane, sirnega namaza in sladkorja. Tortico nato damo za nekaj časa v hladilnik, da se ohladi in to je to. Hitro, okusno in enostavno pripravljeno jogurtovo pecivo je že na mizi in to brez kakšnega koli mučenja in peke. Le še razrežemo jo na koške in postrežemo gostom, družini ali komu drugemu.

Pazite le, da to okusno jogurtovo pecivo ne boste pojedli v prevelikih količinah in bi vas po tem morebiti bolel trebuh. Res je, da se boste težko zadržali kakšnega dodatnega kosa, ker je sladice res okusna, ampak raje počakajte kakšno urico ali dve in si nato privoščite še kakšnega.